Hur väljer jag det bästa Antihistamin för hundar?

August 1

Antihistaminer används ofta för att behandla hund allergier. Vanliga antihistaminer som används som hund medicinering inkluderar difenhydramin, klorfeniramin, klemastinfumarat och hydroxizin. Varje enskild hund kommer att reagera olika på en given medicin. För vägledning, ta din hund att undersökas av en veterinär.

Difenhydramin kan vara en effektiv antihistamin för hundar när de används för akuta reaktioner, såsom de som uppstår till följd av en vaccination, blodtransfusion eller hund bee sting. Det används också för att behandla klåda och svullnad hos hundar. Effekterna av luftburna allergener på hundar kan också minskas genom behandling med difenhydramin. Veterinarians brukar rekommendera en mg difenhydramin per pund av hundens vikt.

En annan vanligt förekommande antihistamin för hundar är klorfeniramin. Liksom difenhydramin, är dess effektivitet störst när det används för behandling av akuta allergiska reaktioner på saker som orm och insektsbett och reaktioner på vaccinationer och blodtransfusioner. Klorfeniramin kan hjälpa vid behandling av mastcelltumörer, som är utväxter som består av histamin, det ämne som framkallar allergiska reaktioner. Dosering rekommenderas av veterinärer är vanligtvis tre tabletter per dag.

Rekommenderas också som ett antihistamin för hundar är klemastinfumarat. Det är en av de mest effektiva antihistaminer för hundar som lider av kliande hud. Klemastinfumarat är en jämförelsevis dyr antihistamin, men många hundägare väljer den inte bara för dess effektivitet, utan också för att det ges vanligen endast två gånger om dagen, mer sällan än de flesta andra hund antihistaminer.

Hydroxizin är ett antihistamin för hundar som tenderar att vara effektiva för behandling av kliande hud. Det är också användbara vid behandling av akuta allergiska reaktioner mot bett, stick och vaccinationer. Doseringen beror på den enskilda hunden och måste rekommenderas av en veterinär. Hundägare gillar ofta att behandla sina husdjur med hydroxizin på grund av dess tillgänglighet i små tabletter som är lätta att administrera till hund patienter.

Effektiviteten av antihistamin för hundar tros vara förhöjd när den kompletteras med omega-3-fettsyror. Dessa ämnen hjälper till att minska inflammationen involverad i allergiska reaktioner. Omega-3-fettsyror i kombination med antihistamin är särskilt effektiva för behandling av klåda.

Biverkningar av antihistaminer inkluderar sedering och minskning av illamående. Veterinärer rekommenderar ibland antihistamin för hundar som lider av åksjuka eller kräver lugnande. Andra biverkningar av antihistaminer kan innefatta kramper, diarré och leverskador. Eftersom antihistaminer är starka mediciner, är det bäst att konsultera en veterinär innan administrera dem till hundar.

  • Hundar kan ha liknande reaktioner som människor till säsongsbetonade allergier.
  • Det är klokt att söka vägledning från en veterinär om lämpliga antihistamin för en hund.
  • Klorfeniramin är en särskilt effektiv antihistamin när en hund lider en akut allergisk reaktion.
  • En licensierad veterinär bör konsult innan de ger en hund någon form av medicinering.