Hur väljer jag det bästa Pink Champagne?

July 2

Att välja bra rosa champagne kan vara en rolig process, särskilt om du planera framåt och fundera både din budget och formalitet av händelsen. Om du väljer rosa champagne för en händelse som äger rum i en mottagning hall eller restaurang, prata med sin sommelier eller dryck manager och be om förslag. När du har en lista över rekommenderade flaskor, göra lite online forskning och få yttranden från experter och konsumenterna om champagnen kvalitet. Om du är värd händelsen i ditt hem eller kontor, försök att prova olika typer av rosa champagne innan de bestämmer sig för att ett köp: Du kan göra detta genom att besöka vinbarer som erbjuder "flygningar", en uppsättning av små, häller champagne prov som gör att du kan bestämma vilka är dina önskemål. Många vin butiker också regelbundet erbjuder provsmakning till kunderna, så se till att be lokala vin butiker för ett schema av händelser.

Rosa champagne eller mousserande vin omfattar vanligtvis saften av pinot noir eller Pinot meunier druvor. Färgen på champagnen beror vinmakaren möjliggör fortsatt kontakt mellan champagne och skinn av dessa mörka druvor. Många tillverkare lägger också en liten mängd rött vin till sina partier av rosa champagne för att säkerställa konsekvens i färg. Såvida du inte är en vinkännare, kan dina primära oro inte de exakta druvor som använts för att producera champagne utan snarare hur den smakar och vad det kostar. Sann champagne från regionen Champagne i Frankrike kan bli kostsamt, så om du är på en budget som du kanske vill titta på billigare, men mycket välsmakande alternativ från andra regioner eller länder.

Tänk på att om du väljer vin och sprit för en catered händelse i en restaurang eller festvåning, kommer du vanligtvis betala mycket mer för varje flaska så skulle du om du gör ett köp för hemmabruk. Eftersom du kanske måste välja en lägre nivå varumärke med anledning av budgetkrav, kan det vara en god idé att köpa dessa flaskor på en butik för hem provsmakning. Detta kan bidra till att förhindra förlägenhet betjänar gäster sämre kvalitet rosa champagne.

När du väljer en flaska för ett speciellt tillfälle, är en allmän regel som vintage champagnerna är av högre kvalitet än icke-vintage champagne. Detta betyder inte dock att en icke-vintage champagne inte kan vara helt utsökt. I själva verket kan det hända att vissa icke-vintage flaskor är långt godare än vintage alternativ. Av denna anledning är det oftast en bra idé att försöka prova högre slutet flaskor genom deltagande vinprovningar eller nedlåtande inrättningar som erbjuder en mängd olika champagner på glas.

  • Det finns många olika märken och typer av rosa champagne, men det finns egentligen bara en riktig champagne.
  • Tills nyligen var vit champagne anses vara överlägsen den rosa version av drycken.