Vilka är grunderna i Frys Repair?

April 6

Den bästa metoden för frys reparation ligger i att tillhandahålla den regelbundet underhåll som avstår behovet av reparation. Som en sakfråga, om en frys är skadad till den grad att den behöver repareras, är den bästa åtgärden för att kontakta en kvalificerad frys tekniker. Man behandlar en array eller spolar fylld med kylvätska, kondensorer, och el. Frys reparation är inte en uppgift lämpad för den genomsnittliga individen, och många gånger är det billigare att ersätta en frys än att reparera den.

Dock bör korrekt upprätthålla en frys låt den verka i perfekt skick i många år. Frys underhåll är långt bättre att frys reparation, och bäst av allt, det är enkelt. Några minuter av periodisk uppmärksamhet kommer nästan garantera att frysen körs med maximal effektivitet, spara energi, pengar och hålla frysta livsmedel vid rätt temperatur.

Innan underhåll ens börjar, bör man överväga placering av frysen. Placera aldrig en frys nära en värmekälla, t.ex. en spis, ugn, eller torktumlare. Placera den nära fönster, där det kommer att vara i vägen för direkt solljus, är också en dålig idé. Värme kommer att tvinga frysen att arbeta hårdare, ökar elkostnader. Om värmen är tillräckligt stor, kommer frysen hela tiden arbeta med full kapacitet, vilket så småningom kan leda till en kortare livslängd på sina olika mekanismer.

Man bör också lämna tillräckligt med utrymme bakom en frys, snarare än att trycka den tätt mot en vägg. Detta säkerställer bra luftflöde. Vidare bör man regelbundet kontrollera tätningarna kring frysdörren, göra vissa det inte finns några sprickor eller luckor som kommer att tillåta kall luft att fly. Man kan byta ut tätningarna själva om sådant verkar vara det enda problemet. Helt enkelt hitta modellnumret på frysen, och beställa tätningar antingen online på genom en lokal apparaten butik.

En av de viktigaste sätten att undvika frys reparation är att ibland dammsuga kondensorslingorna. Spolarna är placerade på baksidan av frysen, eller ibland på botten. Dessa spolar samlar en häpnadsväckande mängd luftburen smuts, hår och skräp, och misslyckas med att regelbundet ta bort denna oundvikliga beläggning av grime kommer över skatt kondensorn.

De flesta kylskåps frysar är nu frostfri, vilket eliminerar behovet av avfrostning. Detsamma kan inte sägas om frysboxar, de allra flesta som samtidigt kräver avfrostning. Det är en bra idé att frosta en frysbox minst en gång om året, som interiören uppbyggnad av frost och is kommer att leda till ineffektivitet. På lång sikt kan det mycket väl också leda till att behovet av frys reparation.

  • Det är viktigt att stänga av elektriska brytare innan frys reparation.
  • Ett kylskåp med botten frys.
  • En kylskåps s spolar bör regelbundet dammas.