Vad är wainscoting Panels?

January 21

Panelning är paneler som har installerats på den nedre delen av en inre vägg. Traditionellt har TRÄPANEL paneler av trä, i synnerhet ek. Idag, andra material är också populära.

Wainscoting paneler blev mycket populär i början renässansen, då de användes för att lägga värme till kalla stenväggar och för att skydda rummet från fukt stiger från byggnadens fundament. Ibland TRÄPANEL panelerna var så högt som åtta eller nio fot (2,5-2,7 m). De flesta TRÄPANEL paneler gjordes av tungt trä; i England, quartersawn ek var särskilt populär. I Frankrike under de 17th och 18th århundradena, var TRÄPANEL paneler ofta ristade och målade eller förgyllda. Några hade målningar som i dem. Dessa dekorerade TRÄPANEL paneler kallades BOISERIE.

Idag, TRÄPANEL paneler är oftast (0,9 m) cirka tre meter höga, höjden på en stol järnväg. De är ofta installeras i högtrafikerade områden för att skydda väggarna och ger en yta som är lätt att rengöra. Massivt trä är fortfarande ett populärt material för panelning, men andra material används ofta. Hardwood faner, gjuten plast, och pressade ombord TRÄPANEL paneler imitera utseendet av trä, medan kakel, tapeter, eller tyg paneler används för en dekorativ effekt. Falsk panelning kan skapas genom att helt enkelt måla den nedre delen av väggen i en mörkare färg och dividera de nedre och övre sektionerna med bifogad gjutning.

Traditionella panelning paneler byggdes individuellt för hand, och var arbetet av befälhavaren snickare. Varje avsnitt ingår en BMC, en bred bas järnväg, vertikala stättor, platta skärmar kantade med panel gjutning, en bred topp järnväg och en panellock eller stol järnväg. Mönstren kan vara enkla eller utsmyckade. Idag, pre-konstruerade TRÄPANEL paneler finns tillgängliga och kan installeras av de flesta gör-det-självare.

Det finns tre grundmodeller av TRÄPANEL paneler: upphöjda paneler, infällda paneler och beadboard. Upphöjda TRÄPANEL paneler först ses i 17th century England. Varje enskild panel är inställd så att den skjuter ut utåt från sidostyckena och räls. Panelen gjutning ger en fasad effekt. Detta är en formell stil. Den används ofta i Colonial, Queen Anne, och georgiska stil hem.

Infällda TRÄPANEL paneler kallas ibland platta paneler, och dök upp i Amerika i 19th century. I denna stil, är panelerna satt bakom stilar och räls och kanterna av panelerna är inte skev. Det var allmänt används i Craftsman hus i början av 20-talet, liksom i Mission och Shaker stilar. Detta är en relativt informell stil.

Beadboard TRÄPANEL paneler började dyka upp i den viktorianska perioden, och var typiskt i stugor och andra informella sammanhang. Det används ofta i dag i viktoriansk, stuga eller folkmusik design. Detta är fortfarande den mest informella wainscoting panelstil.

  • PANEL som har installerats på den nedre delen av en inre vägg kallas panelning.