Vilka är användningsområdena för Maca för kvinnor?

May 16

Maca är en växt, hemma i centrala Anderna, vars rot tros ha flera positiva hälsoeffekter. När du använder maca för kvinnor, är anläggningen tänkt att öka libido, öka fertiliteten, och lindra menstruationsproblem. Maca kan också användas för att öka energi och förbättra humöret hos postmenopausala kvinnor. Medan det är allmänt tros vara säker, lite är känt om möjliga maca interaktioner och biverkningar på lång sikt.

Ett av de primära användningsområdena för maca för kvinnor är att öka libido. Studier har visat att maca kan öka libido hos kvinnor i klimakteriet. Det kan också vara effektivt för att förbättra sexuell funktion hos kvinnor som tar selektiva-serotoninåterupptagshämmare för behandling av depression. Även om det inte har varit tillräckligt med forskning och med 2011 för att slutgiltigt avgöra hur effektiva maca för kvinnor, många gör rapporten finna örten fördelaktigt att öka libido.

En annan vanlig användning av maca för kvinnor är att öka fertiliteten. Även maca är oftare används för att öka kvaliteten och rörlighet av spermier hos män, är ört också tros stödja fertiliteten hos kvinnor. Även om forskningen är begränsad från och med 2011, en studie fann maca framgångsrika i att öka kullstorleken på honmöss.

På grund av dess höga koncentration av vitaminer, mineraler och antioxidanter, är maca också effektiv i regleringen av menstruationscykeln. Många menstruella problem, bland annat spotting, kramper och oegentligheter, ibland orsakas av näringsbrist. Maca förser kroppen med en mängd olika näringsämnen och hjälpmedel i absorption. Denna ört är också trodde att stödja det endokrina systemet och balansera en womanâ € s hormoner. Även om detta inte har bevisats med 2011, skulle det hjälpa till att förklara macaâ € s effekt på menstruationscykeln.

Maca kan också användas för att öka energi och minska vissa klimakteriebesvär. Menopausala kvinnor som tar maca kan märka en förbättring av humör och koncentration samt minskad ångest. Vissa kvinnor rapporterar också en minskning av värmevallningar och andra obehagliga symptom.

För att skörda dessa fördelar, användarna tar vanligtvis en maca dos av någonstans från 500 mg till 2000 mg per dag. Denna dos kan tas på en gång eller dela upp under dagen. För att garantera säkerheten för tillägget, bör användarna följa alla doseringsanvisningarna som dikteras av tillverkaren. Kvinnor som har frågor om doseringen bör rådgöra med sin läkare för att avgöra vilken dos kan vara det mest fördelaktiga.

Det är också viktigt för kvinnor att förstå att medan maca tros vara säkra är de biverkningar som inte helt känd. Kvinnor som är gravida eller ammande bör rådgöra med sin läkare innan du tar maca. De med sköldkörtel eller hormonella problem bör också vara försiktig när du tar denna ört. Under 2011 är maca inte tros negativt interagera med några mediciner. Även om vissa människor tror maca påverkar hormonnivåer, bör kvinnor som tar födelsekontroll vara försiktig när du lägger maca till kosten.

  • Personer med sköldkörtelproblem bör vara försiktig när du tar maca.
  • Maca används ofta för att balansera hormonnivåerna och öka libido och fertilitet hos kvinnor.
  • Maca är infödd till Anderna i Sydamerika.
  • Många menstruella problem, bland annat spotting, kramper och oegentligheter, ibland orsakas av näringsbrist.