Vilka är de olika typerna av bleckblåsare?

November 3

Orkestrar och band består av en rad olika instrument, inklusive mässing instrument som trumpet, tuba och trombon. Andra medlemmar av mässing familjen inkluderar valthorn, flygelhorn och euphonium. Många instrument av mässing familjen har utvecklats under åren i dagens instrument som används i dag.

Trumpeten är en gammal instrument och en av mässingsinstrument som spelas i både orkestrar och band. Ändra läpp spänning på munstycket och fingersättning på trumpet ventiler kommer att ändra noterna som produceras. Nästan 5 fot (1,5 m) i likvidation röret utgör den största delen av instrumentet. Den flugel horn liknar en trumpet, men har en konisk borrning. Det används främst i jazzmusik.

Ofta ger tenor rösten av en blåssektion, är trombon en av mässingsinstrument som vanligtvis gör upp en orkester. I likhet med trumpet, är mässingsinstrument tillverkade av en längd av rör. Den 9-fot (2,7 m) längd viks över i centrum för att överlappa. Vissa tromboner är nickelpläterad, men de flesta är gjorda av mässing.

Den franska horn är gjort av en 12-fots (3,7) långa lindade metallrör som blossar i en klockform på instrumentets bas. Mässingsinstrument använder en trattformad munstycket och instrumentets tonhöjd kan ändras genom att justera läpp spänning och horn tre ventiler. Pitch och tonkvalitet kan vidare varieras för hand-stopp, vilket sker genom att placera en hand i klockan hornets.

Det finns många mässingsinstrument som faller under tuba namnet, och de är mässings familjens största instrument och har skålformade munstycken. Tubas hålls vertikalt för att spelas, till skillnad från de flesta andra brassinstrument, och de har en låg stigning. För att ändra instrumentets toner, är finger på tuba ventiler eller läpp spänning på munstycket förändrats.

Baryton tuba, även känd som en euphonium, är den vanligaste typen av tuba. Det är ofta med i marsch och konsertband. Andra tubas inkluderar upprätt tuba, den tre-ventilsousaphone och marsch bugle tuba. Den marsch bugle tuba sveper runt spelare och har en vidgande klocka på toppen.

Den sousaphone är uppkallad efter John Philip Sousa, kompositör och amerikansk kapellmästare som ofta använde instrumentet i hans band. Instrumentets klocka pekar uppåt, sedan lutas framåt. Förutom musikkårer är tuban används i jazz, ragtime och storbandsmusik. Andra mässingsinstrument inkluderar luft horn, baryton horn och bazooka. Den hornet, Wien horn och vuvuzela är också medlemmar i mässings familjen.