Vad är Wide Format Printing?

November 14

Storformatsutskrifter är en typ av utskrift som kräver skrivare som är tillräckligt stora för att hantera pappersark som används för affischer, blå utskrifter, breda banderoller, och kopior av konstverk såsom penna och bläck ritningar och fotografier. Tryckning Wide-format används för en rad ändamål. En arkitektbyrå, till exempel, kan äga en eller flera storformatsskrivare i att skriva ut uppsättningar ritningar ordning. En konstnär kan investera i ett brett format skrivare för att minska kostnaderna för att göra utskrifter av hennes arbete. Dessa typer av skrivare används också av företag som producerar storformats böcker och dokument.

I nästan samtliga fall är bred format utskrift mycket dyrare än utskrift som kräver en standardskrivare eller kopiator. I USA, standardpappersstorleken för de flesta dokument är 8,5 inches (ca 22 cm) bred och 11 inches (cirka 28 cm) hög. I Storbritannien och Europa, är standardpappersstorlek kallas A4. Denna storlek är nästan samma bredd som standarddokumentet papper som används i USA, men det är något högre. Den A4-papper är nästan 12 inches (cirka 30 cm) högväxt. Storformatsutskrifter kan tekniskt hänvisa till någon form av utskrift som innebär dokument större än dessa normer, men det brukar hänvisar till dokument som är mycket större.

En av anledningarna till att storformatsutskrifter är dyrare än vanlig utskrift är att maskinerna är mycket mer betydande. De flesta människor som har skrivare anslutna till sina hemdatorer kan mäta sina utskriftskapacitet i inches eller centimeter. Storformatsskrivare, å andra sidan, är ofta mäts i fot eller meter. Vissa företag som använder dessa typer av skrivare har att ägna ett helt område av kontoret bara för att de storformatsskrivare.

En annan faktor som påverkar kostnaden för storformatsutskrifter är nivån på utskriftskvalitet som dessa skrivare kan producera. När storformatsutskrifter används för att reproducera konst, måste kapaciteten för detaljer och hög upplösning vara mycket bra. Detsamma gäller för stora dokument som innehåller många små detaljer. Sådana handlingar är kartor som, trots sin mycket stora, inkluderar fina linjer och text skriven i små typsnitt.