Vilka är de olika typerna av Pontoon Tops?

October 24

Det finns flera olika stilar och typer av ponton toppar, från en lätt Bimini top och en mjuk markis stil till ett hårt komposit typ av toppen. Olika ponton toppar har specifika fördelar jämfört med andra stilar, och en del är avsedda för specifik användning på båten. Fördelar mellan ponton toppar är relativa till platsen av båten samt den enskilde ägarens personliga preferenser och smak. Ofta kan en ägare ha mer än en topp och ändra det som omständigheterna kräver. Från fulla toppar som täcker hela däcket till halv och kvarts toppar som täcker endast en del av däcket, en ponton topp speglar ofta ägarens livsstil och båtens syfte.

De flesta ägare av lugn pontonbåt anställa en toppen av en typ eller en annan för att skugga båten från den intensiva solljus och värme så typiskt för en vattenförekomst. Båtar som används främst för långsam cruising och sightseeing ersätter ofta den ursprungliga stilen toppen för det av en Bimini stil av ponton toppar. Detta är i huvudsak ett linne för en ponton båt. Bestående av en tunn och lätt, ett lager tyg eller nylon topp som täcker bara den absoluta toppen av ramverket på båten, erbjuder Bimini top minsta i solskydd.

De ägare som njuter av en båttur i alla typer av väder väljer ofta full täckning, mjuk, konvertibla stil av ponton toppar. Dessa ponton toppar inte bara täcka hela däcksyta och skydda passagerarna mot sol och regn, kan de också fällas ned för att möjliggöra maximal solexponering. Vissa båtar som används i klimat som får mycket kallt och frysa utnyttja fulla hårt typ ponton toppar som kan fungera som en skyddande vintertid luckan när nedfälld. De hårda toppar förhindrar snö och is samt djur kommer in i båten när den är i lager under vintermånaderna.

Många pontonbåtar används för fiske samt maklig cruising på vattenvägarna. De ponton toppar som används på dessa båtar är ofta halv eller kvarts toppar att möjliggöra fiskespön att gjutas utan att ta kontakt med toppen. Den öppna framsidan av båten tillåter fiskare att sitta eller stå medan fiske, och toppen täcker ryggen delen av båten ger en flykt ut ur den hårda solen för fiskarna liksom skugga för kapten för båten. Oavsett den avsedda användningen av båten, det finns ponton tops för nästan alla tillfällen och livsstil.