Vad är Protes Makeup?

January 12

Protes makeup är en typ av effekter makeup används frekvent i film, teater och tv. Genom skulptera förbättrade kroppsdelar som är baserade på användarens verkliga kroppen, makeup artister kan uppnå mycket verkliga, trovärdiga resultat. Med en korrekt tillämpning smink, en människa kan åldras, växa, ändra form, eller bli en helt annan art, alla genom skicklighet makeup artist.

Mest protes makeup börjar med att göra formar och kastar av skådespelarens kropp. Med traditionella skulptera tekniker kommer makeup artist eller skulptur skapar en verklighetstrogen modell av skådespelaren, vilket ger dem en grund att arbeta. Denna process, som kallas lifecasting, vanligtvis sker under förproduktion, långt innan filmen börjar ens att skjuta.

Med lifecast kan makeup artist sedan börja förändra och ändra formen för att passa designen behövs. Beroende på behoven av produktionen, kan de lägga ärrbildning, rynkor, vener, eller missfärgning av huden för att skapa ålder eller skador. Protes makeup Processen kan också ge främmande funktioner till en bekant formulär, såsom spetsiga öron, extra tänder, eller till och med ytterligare bihang.

De material som används i protes makeup kan utgöra vissa svårigheter, som den färdiga produkten måste bäras mot en skådespelare huden. Dessutom, om den fullbordade protesen är att synas verklig måste det röra sig och se ut huden. De vanligaste materialen som används i slutprotes masker och kroppsdelar är föreningar som består av skumlatex och gelatin. Bra makeup artister måste alltid ha en backup plan, eftersom vissa aktörer kan få allergiska reaktioner för ett material och behöver ett annat val.

Tillämpning av protes kan ta flera timmar, beroende på komplexiteten av masken eller kroppsdel ​​och mängden blandnings behövs för att göra pjäsen passar sömlöst med skådespelarens kropp. Använda airbrushing och traditionella makeup tekniker kommer makeup artister arbeta runt kanterna på protes, och se till att hudton matcher och kanterna är osynliga. Eftersom protes makeup är nu så vanligt i filmskapande, kan aktörer ha bestämmelser i deras avtal om hur mycket tid de kan spendera i en makeup stol per dag.

Protes makeup artister arbetar ofta i samförstånd med specialeffekter guider för att skapa en färdig effekt. För Harry Potter, makeup artister gjorde grundprotes mask för den onde Lord Voldemort, medan datoreffekter var ansvariga för karaktärens ormliknande, tillplattad näsa. Genom att kombinera de extraordinära förmågor av protes makeup artister och specialeffekter formgivare, filmer kan skapa varelser som fångar andan i nästan alla fantastiska skapelse.

  • Tillämpning av protes makeup kan ta flera timmar.
  • En makeup artist får tillämpa protes makeup på individuell visas i teatern.
  • Prosthetic smink kan appliceras för att slå en människa i en helt annan art.
  • För Harry Potter, blev protes makeup används för mask av Lord Voldemort.
  • Införliva en peruk kan vara en del av den protetiska makeup avdelningen.