Hur Bredda din Utdelningar med placeringsfonder

April 6

En av de största utmaningarna för att skapa en diversifierad portfölj kommer upp med tillräckligt med pengar för att köpa en mängd olika bestånd. Dessutom betalar försäljningsprovisioner på alla dessa transaktioner, spårning så många olika bestånd, och hantering av bokföring relaterad till dem kan kosta extra tid och pengar och gör ditt huvud spinn.

Lösningen? Fonder, som erbjuder omedelbar diversifiering - och du kan även spara provision.

Investmentbolag har blivit den viktigaste spar fordon för de flesta amerikaner eftersom de ger ett snabbt och enkelt sätt att bygga och underhålla en diversifierad portfölj med en minimal investering.

Anta att du har bara $ 2000 att investera. Ett alternativ är att köpa 80 aktier i ett litet läkemedelsbolag på 25 kronor styck. Tyvärr, det här alternativet lämnar dig med en mycket koncentrerad portfölj. Om företagets storsäljande läkemedel inte tjäna FDA-godkännande, du kommer att förlora en god del av din investering. Ett annat alternativ är att köpa 10 aktier i 20 olika bolag för $ 10 styck. Denna strategi ger dig lite mångfald, men de transaktionsavgifter tar en tugga av den $ 2000. Ett tredje alternativ är att köpa $ 2000 värde av aktier i en fond med 500 olika aktier i portföljen. Alternativ tre ger dig en betydligt mer diversifierad portfölj än de andra två alternativen, utan den extra kostnaden för provisioner (fast du sannolikt avgifter lön management). Även med en förvaltningsavgift, är fortfarande oftast mindre än att betala provisioner denna väg.