Vad Är Miwok Tribe?

October 5

Den Miwok indianstam upptar en yta på USA på västkusten i Kalifornien. Den primära delen av Miwok låg på den västra sluttningen av bergskedjan Sierra Nevada. Den Miwok stammen var extremt isolerade och sällan rest utanför sina egna byar. Den Miwok visste aldrig de officiella namnen på angränsande indianer och helt enkelt kallad dem som människor i norr, väster och andra riktningar.

Den Miwok stammen faller generellt i två kategoriska grupper: Berget stammen och foten stammen. Berget stammen lever i allmänhet i Sierras att undvika sommarhettan genom att fly högt upp i bergen. Utbudet av bergen som frukt, bär och fiske höll Miwok stam utfodras och säker. Foten stammen foraged på de rikliga utbudet av Yosemite och Sequoia lundar.

Vintern var särskilt hård i Sierras. Varje höst, skulle berget stammen överge de högre platser och retirera först till de lägre nivåerna och så småningom till foten. Mycket på samma sätt som de större vilt, den Miwok förstod att tillvaron var mycket enklare i de lägre höjder. De samlade nötter och gräs för att hålla vintern och fokuserade på spelet som hade drivits ut ur bergen.

Den Miwok stam var inte lika avancerad i verktygs gör så många andra stammar. De misslyckades med att använda sten och hjorthorn på ett sätt som de andra stammarna hade lärt sig att använda den. Handlingen att samla ved hindrades av misslyckandet att använda ben och horn som en kil för att falla ett träd. Den Miwok stam brände helt enkelt döda träd ner och bröt grenar med stora stenar.

Den Miwoks inte heller utnyttja kanoten. Medlemmar av stammen som inte kunde simma var syditalienska över öppet vatten på stockar som hade drivit tillsammans med simmare. Den Miwok Tribe, var dock mycket skicklig i korgflätning. De använde korgar för att fånga fisk samt att sålla måltid och slipa nötter. Konsten att väva användes för att skapa Babykorgar, vaggor och matlagning verktyg.

Miwok män bar renskinn sätesförlossning dukar bärs runt midjan eller passerat mellan benen. På vintern skulle män gör som kvinnorna och drapera en hjortskinn eller vävda kanin skinn runt sina axlar. Sämskskinn mockasiner var slitna när det behövs. Hunters ofta skapade förklädnader ur hjortskinn och använde dem för döljande medan jakt rådjur.

  • Den Miwok stam bar ofta deerskins för hemlighållande medan jakt rådjur.
  • Den Miwok stam foraged i Sequoia dungar.
  • De Miwok indianerna ofta bodde i bostäder gjorda av cederträ.