Vad är en Shaft remskiva?

December 31

En remskiva är en typ av trissa som använder en rem som dess medel för anslutning av två eller flera axlar och något slags kraftkälla för att driva en drivaxeln. Dessa typer av remskivor kan hittas i bilar som vevaxelns remskivor eller i en mekaniserad enhet som används för att mala förbrukningsartiklar som majs eller kött. Syftet med en axel remskiva är att ge en trissa system med en kraftkälla som är stark och kunna driva mekaniserad komponent för tuffa, starka, arbetsbelastning. En trissa av detta slag har normalt mycket starka axlar gjorda med ett hållbart metalllegering och ett bälte som är stark och elastisk nog att ge friktion för rörelse trissa system. Dessa remskivor kan också användas för vissa områden som gruvdrift och i hissar.

Vevaxel motorer använder axel remskiva i dess trissa system. En remskiva är förbunden med en stång, och när stången roteras, kolvarna som är anslutna flytta upp och ned i motorn. Denna typ av remskiva använder en stark kilrem för att vrida axeln och är mycket motståndskraftig mot friktion.

En typ av maskin som använder axel remskivan till dess fulla kapacitet är en handslipmaskin som används för att mala kött. Den är kompakt, mycket tung, och körs på en motor med trekvarts hästkrafter. Anordningen maler kött med en hastighet av 5 £ (2,3 kg) per minut och rotationer per minut (RPM) hos anordningen intervallet mellan 1725 RPM utan korn och 75 RPM med säd. Delar av denna kvarn består av en axel remskiva axel tillverkad av en högvärdig metall legering som drivs av en motor och är den mellanliggande remskivan mellan motorn och kvarnen axeln. Medan en kilrem mellan motorn och axeln axeln vänder, axelaxeln vänder också en annan V-bälte som är ansluten till kvarnen axeln.

Transportband använder också axeln remskivan i sina remskiva system. Axlarna på ändarna av remmen är cylindrisk till formen och avlånga efter bredden av bandet. I ena änden är axeln drivs att driva hela transportbandet, medan den andra änden snurrar, även om det också kan drivas beroende på längden av hela systemet. Mellan axlar finns också längs längden på bältet, ger stöd för vikten av bandet och de föremål som transporteras.