Vilka är de olika typerna av Antikolinerga läkemedel?

August 29

Vissa antikolinerga läkemedel är naturliga växtderivat, men andra är halvsyntetiska eller syntetiska formuleringar. Vissa mediciner som tillhör denna kategori är konstruerade för att ge en systemisk reaktion, och andra är skapade för att styra funktion i ett visst organ system eller organ. Vårdgivare förskriva ofta antikolinerga mediciner för sina kramplösande eller sekre minskande egenskaper.

Antikolinerga läkemedel binder till muskarina och nikotina neurala receptorer i hela kroppen. Denna åtgärd blockerar åtkomst till signalsubstansen acetylkolin, hämma chemicalâ € s aktivitet i det centrala nervsystemet, skelett och kärl muskelvävnad och inre organ. Antikolinergika påverkar också utsöndringskörtelvävnad. Även kolinerga blockerings mediciner kan skapas för åtgärder på ett specifikt organ, de ofta bär systemiska effekter på grund av det stora antalet receptorer involverade i bifogad fil.

Läkare kan ordinera antikolinerga läkemedel för att producera en viss effekt i det centrala nervsystemet. Biperiden hydroklorid, till exempel, är föreskrivna för att minska det perifera muskel spasticitet eller styvhet som ofta förknippas med Parkinsonâ € s sjukdom. Högre doser av antikolinerga läkemedel kan ge ryck, skakningar, och brist på fysisk koordination tillsammans med dåsighet. Skopolamin minskar de vestibulära nervimpulser till hjärnan som signalerar illamående och kräkningar, och används ibland före operation för att motverka effekterna av narkos.

Ögonläkare använder ofta tropikamid, som tillfälligt paralyserar irisringmuskeln och ciliarmuskeln, utvidga pupillen. Tills effekterna av läkemedlet avtar, kan patienterna också uppleva dimsyn på grund av deras minskad förmåga att rymma normalt. Patienter med diagnosen kroniska obstruktiva lungsjukdomar, såsom astma, bronkit eller emfysem, ofta använder inhalatorer som innehåller antikolinerga läkemedel. Ipratropiumbromid, till exempel, slappnar av och vidgar lung bronkioler samtidigt minska mängden obstruktiv sekre.

Dicyclomine och Dicykloverinhydroklorid koppla den glatta muskulaturen i mag-tarmkanalen, tillsammans med minskande sekret i tarmen och magen. Läkare kan använda dessa antikolinerga läkemedel för symtomatisk lindring av smärtsamma spasmer i samband med colon irritabile. De mediciner minskar också peristaltiken i tarmen och kan orsaka förstoppning. Patienter som lider av urinblåsan inkontinens kan ta oxibutyninklorid, vilket lindrar urinblåsan spasmer genom att koppla den glatta muskulaturen, men ökar också mängden sphincter sammandragning.

Antikolinerga läkemedel kan minska hjärtfrekvensen, men kan också öka hastigheten vid högre doser. De mediciner hämmar generellt acetylkolin effekter på hjärtat, men i att göra så, även blockera impulser från vagusnerven på sinoatriellt och atrioventrikulär pacemaker noder, vilket orsakar en ökad hjärtfrekvens. Kardiologer kan använda atropin vid bradykardi eller dysfunktion i sinusknutan. Militären använder också atropin för att motverka effekterna av kemiska nervmedel.

  • Vissa patienter upplever en minskad hjärtfrekvens när du tar antikolinerga läkemedel.
  • Antikolinerga läkemedel kan förskrivas till patienter med colon irritabile.
  • I vissa fall är dimsyn en tillfällig bieffekt av tropikamid användning.