Använda Highlighter

November 26

Word innehåller ett verktyg som låter dig markera texten, ungefär på samma sätt som du kan använda en överstrykningspenna eller markör på tryckt material. Du kan markera text i ditt dokument genom att klicka på Markera verktyget på verktygsfältet Formatering och sedan välja den text du vill ha markerat. Texten visas som om det hade märkts med en överstrykningspenna.

När du är klar att markera text med överstrykningspenna, svänger du bort det genom att återigen klicka med musen på Highlight verktyget eller genom att trycka på Esc-tangenten. Du kan också ansöka strykningstecken till din text genom att först markera texten och sedan klicka med musen på Markera verktyget.

Markering inte bara visas på skärmen, antingen. Höjdpunkterna visas på utskrifterna, liksom. Om du använder en svartvit skrivare, då höjdpunkterna visas som olika nyanser av grått. Om du använder en färgskrivare, då höjdpunkterna visas i sin rätta färg.

Vid något tillfälle kommer du förmodligen vill ta bort markeringen från din text. För att göra detta, helt enkelt välja texten du tidigare markerat och klicka med musen på Markera verktyget. Markeringarna tas bort, och din text igen verkar normalt.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (1225) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Använda Highlighter.