Vad är en Pageant?

May 28

En parad är en tävling där vinnaren utses av en rad faktorer, ofta med fysisk skönhet, talang eller färdighet. Ett festtåg kan vara inriktad mot människor med liknande kön, civilstånd eller intressen. Festspel hålls över hela världen, och allt från små, lokala händelser till stora, internationella frågor. Åldersintervallet för festtåg tävlande varierar från mycket unga till mycket gamla, och nästan alla åldrar däremellan.

Festspel har normalt en domarpanel som värderar tävlande på skönhet, fitness och modellering förmåga. Vissa festspel har spädbarn och barn, medan andra är inriktade mot tonåringar eller gifta kvinnor. Förutom utseende och modellering, vissa festspel också ofta har en talang eller danskomponent. Stipendie festspel, medan ofta med festkläder och en talangtävling, ofta också faktor i de tävlande akademiska prestationer och prestationer.

I USA, har Miss America festtåg hållits årligen sedan 1921. En vinnande representant från en lokal festtåg i varje stat konkurrerar om titeln Miss America och är också tilldelas kontanter, priser och stipendier. De tävlande och vinnaren hålls upp som förebilder för amerikanska flickor att emulera. Fröken Amerika tävlande bedöms på olika kriterier, bland talang, festkläder och en på scenen intervjufrågor. De tävlar också i en baddräkt kategori.

Miss Universum är ett internationellt festtåg som startade 1952 i Kalifornien som en baddräkt tävling. Tävlande från hela världen tävlar i detta årliga evenemang. En jury utser vinnaren baseras på resultat från intervjuer, baddräkt och aftonklänning konkurrens.

Vissa pageants är inriktade mot en särskild typ av tävlande. Kriterier för pageants kan innefatta att vara gift eller singel, eller ålder, såsom en baby eller tonåring. Några av dessa pageants inkluderar Miss World, Mrs America och Miss Teen USA.

Tävlande i glitz festspel bär vanligtvis anpassade, rhinestone-förskönat klänningar. De kan också bära löshår, konstgjorda tänder och smink, även vid ung ålder. I naturliga festspel, är makeup normalt inte användas av barn yngre än 13, och mer vikt läggs på intervjun delen av festtåg än på utseende.

Medan de flesta festtåg tävlande bära klänningar och baddräkter under konkurrens, har vissa festspel inte kräva kläder alls. Många länder har Fröken Naken festspel, såsom fröken Nude Australien. Vinnarna är då berättigade att tävla i en Fröken Nude internationella konkurrensen. Fröken Gravida festspel, terar mödrar att vara, hålls också i många länder.

  • Skönhetstävlingar är populära över hela världen.