Vad Ansamling / Distribution Index kan berätta en dag näringsidkare

May 9

Indexet ackumulering / fördelning är ett vanligt använt mått på penningflödet i lager, bond, och råvarumarknaderna. Pengar flödar berätta daytraders hur mycket pengar som rör sig in och ut ur en värdepappersmarknad. Pengar flödesindikatorer kombinerar funktionerna i pris- och volymindikatorer för att hjälpa handlare mäta marknaden.

I handelsvillkor, är ackumulering kontrollerad köp och distribution styrs sälja. Denna typ av att köpa och sälja doesnâ € t leder till stora förändringar i priserna värdepapper, oftast på grund av åtgärden planerades. Ingen ackumuleras eller distribuerar en trygghet i ett tillstånd av panik.

Men även om köp och försäljning aktivitet ISNA € t driven av galna rusar in och ut ur positioner, itâ € s fortfarande viktigt att veta om, på det hela taget, köparna eller säljarna har liten övervikt på marknaden, eftersom det kan påverka riktningen på priserna inom en snar framtid.

Till exempel, om en säkerhet har varit en uppåtgående trend, men fler och fler ner dagarna uppträder med ökande volym, är säljarna börjar dominera handel, och prisutvecklingen kommer sannolikt att gå ner.

För att bestämma ackumulering / fördelningsindex, du använder denna ekvation:

Vad Ansamling / Distribution Index kan berätta en dag näringsidkare

Vissa handlare ser på ackumulering / distribution från dag till dag, medan andra föredrar att titta på det för en vecka eller ens en monthâ € s värde av handel. Det finns inget rätt svar; det beror på vad du handlar och hur du handlar det.