Vad är Glasfiber Paint?

April 25

Glasfiber färg består av flyktiga organiska föreningar, polymerer och pigment. Flyktiga organiska föreningar är vätskor som snabbt avdunstar. De håller pigmentet, eller färg, i suspension medan glasfiber färgen appliceras och torkar snabbt. Polymeren är bindemedlet, vilket orsakar pigmentpartiklarna att binda samman. Det är en plast kemisk förening, som innehåller polyuretaner, polyestrar eller epoxi. Andra typer av färgbindemedel kan innefatta akryler, melaminhartser, eller olja, men dessa kommer inte att producera ett effektivt resultat på glasfiber.

För att förstå glasfiber färg, är det viktigt att förstå glasfiber själv. Glasfiber är en tunn, men ändå lätt, material som hårdnar till en substans ungefär som plast. Både vatten och solljus skada den med tiden, på grund av vatten incursion eller solljus orsakar hartsema att bryta ner. Målning av glasfiber inte bara förbättra hur det ser ut, utan också skapar en barriär mellan den och elementen. Denna färg används ofta för glasfiber dörrar, badkar, duschar, båtar, glasfiber bil fendrar och mycket mer.

Det finns en betydande kostnad och mängd arbete som går längs med hjälp av glasfiber färg, så den kostnad som du är villig att sätta in i jobbet är det första övervägande. Det finns även olika typer av glasfiber, såsom epoxiharts, för vilka epoxibaserad färg kommer att ge de bästa resultaten. För polyesterbaserat harts, bör polyesterbaserad färg användas. Med användning av liknande föreningar kommer att göra färgen fästa bättre på ytan.

Förbereda ytan för målning är viktigt, liksom klimat där det är målat. Luftfuktighet bör vara under 60 procent och temperaturen bör vara mellan 65 och 90 grader Fahrenheit. Om det finns för mycket fukt, kommer vattendroppar infångas i lacken och beläggningen blir matt, och kan också orsaka att laminatet att bryta ner. Om omgivningstemperaturen är för låg, kommer färgen inte härdar, och om den är för hög, kommer det att hårdna nästan omedelbart. Paint behöver tid att plana ut och bli slät.

Glasfiber färg fäster inte bra på oljiga, feta eller blanka ytor, så rengöring och slipning av glasfiber är ett viktigt steg före målning. En fint sandpapper bör användas för att försäkra bara tillräckligt råhet för att färgen ska fästa. Med hjälp av en primer kommer bidra till att ge en bindning mellan ytan och måla, och kommer att lägga en extra fuktspärr.

  • Glasfiber färger kan användas för att avsluta skrovet på en båt.
  • En burk röd glasfiber färg.