Vad är ett uppladdningsbart elpistol?

October 27

Ett uppladdningsbart elpistol är ett personligt försvar vapen som innehåller ljud, visuella faktorer och elstötar som en avskräckande för oönskad handling. Använda uppladdningsbara batterier eller ett batteri, är det uppladdningsbara elpistol vanligen ansluten till ett kärl uttaget när den inte används för att upprätthålla en full laddning. Det uppladdningsbara elpistol är inte lagligt på många områden, och på de platser som gör det möjligt för enheten, de flesta regler som finns för handeldvapen gäller även för elpistol.

Ofta producerar mer än 1 miljon volt, använder det uppladdningsbara elpistol normalt ca 3 milliampere för att stoppa ett hot eller en angripare. En fördel med att använda ett uppladdningsbart elpistol inkluderar möjligheten att alltid ha ett laddat och färdig att driva försvarsmekanism. En annan orsak kan hittas i pengar besparingar från att använda ett uppladdningsbart elpistol jämfört med att använda en disponibel, batteri-utrustad enhet. Till skillnad från många större enheter, är det uppladdningsbara-typen pistol ofta mindre i storlek jämfört med andra modeller. Detta kan göra användningen av ett uppladdningsbart version ett bra val när man går, joggar eller arbetar runt gården.

Många gånger, en elpistol behöver inte faktiskt används för att betraktas som en hjälp mot en angripare. När dras och visas för blivande angripare, är hotet om en elpistol ofta en användbar avskräckande i sig. Om mer kraft krävs, helt enkelt visar angriparen den elektriska laddningen hoppa från kontakt till kontakt genom att aktivera avtryckaren är oftast tillräckligt för att göra en angripare körning för omslaget. Som en sista utväg, är en sammanfattning av ryck med elpistol allmänt allt som krävs för att demobilisera en angripare och tillåter användaren att fly området och finna trygghet. När de återvänder hem, kan användaren ansluta pistolen till en laddningsdocka eller sladd och vitalisera vapnet för nästa utflykt.

Vissa tillverkare rekommenderar exakta perioder av kontakt mellan uppladdningsbara elpistol och gärningsmannen för att uppnå en önskvärd effekt. En halv sekund kontakt med en gärningsman påstås göra angriparen släppa loss på ett offer. En till två andra kontakt med angriparen och elpistol kan resultera i muskelspasmer och ett oklart sinne. Varje period av kontakt med ett uppladdningsbart elpistol och en angripare kan resultera i en förlust av balans, förvirring och med medvetslöshet.

  • Elpistoler tjänar ofta som avskräckande åtgärder mot angripare.