Vilka är de olika typerna av sömn stöd?

November 8

Det finns många rekommendationer för behandling av vanligt förekommande sömnsvårigheter. Det bästa sättet att behandla sömnstörningar är att förebygga dem, genom att upprätthålla en regelbunden sömn rutin, adresse någon stress som kan orsaka sömnlöshet, undvika koffeinhaltiga drycker minst sex timmar före sänggåendet, med en bekväm madrass, och upprätthålla en god kost och motion regim . Om trots försöker dessa saker, en är fortfarande inte kan sova, det finns ett antal sömn stöd för att prova. Sömn stöd passar in i flera kategorier: alternativa terapier eller tillägg, över disk mediciner och receptbelagda mediciner. Varje sömn stöd har anhängare och motståndare, men att veta alla alternativ kan öka sina chanser att återvända till normala sömnmönster.

Alternativa behandlingar är akupunktur och olika former av meditation. Akupunktur har kliniskt studerats för att bedöma dess effektivitet som en sömn stöd, och resultaten tyder på en allmän förbättring av sömnkvaliteten. Det finns också mycket anekdotiska bevis som tyder på akupunktur är effektivt. Fler kliniska studier kommer att behöva göras för att officiellt kalla denna metod "effektiv".

Meditation och avslappning kan också prövas som sömn stöd. Dessa tekniker lärt sig under åtminstone flera veckor, så att de inte kommer att ta upp ett omedelbart sömn behov. Yoga och Tai Chi är meditativa träningsprogram som kan hjälpa kroppen slappna av och förbättra sömnen över tiden. Bön, såsom meditation, kan vara till hjälp. Specifika avslappningstekniker, såsom progressiv muskelavslappning och biofeedback, har anekdotiskt visat att stöd i sömnen.

Akupunktur eller meditativa tekniker kan kombineras med växtbaserade tillskott. Med vissa örter eller kosttillskott ensam kan också förbättra sömnen. En regel för att ta någon typ av ört eller vitamin är att vara säker på att det inte kommer att interagera med andra mediciner som tas. Det är viktigt att kontrollera med sin läkare innan du börjar ört eller vitamintillskott.

De vanligaste naturliga sömn stöd är melatonin och valeriana. Både djur och växter gör melatonin, och den spelar en roll i sömncykeln. Det kan finnas långvariga effekterna av användningen av melatonin, så det rekommenderas inte för personer under 40.

Valeriana kommer från en rot, och har använts i århundraden för att lugna rastlöshet och främja sömn. Det bör inte tas för mer än två veckor, och det bör inte användas med alkohol eller hos patienter med leverskada. Försiktighet bör vidtas för att endast använda valeriana om du inte kommer att köra bil eller använda andra maskiner, eftersom det orsakar markant dåsighet.

Andra alternativa naturmedel inkluderar ginseng, citron, och humle. FDA har utvärderat kamomill, och även om dess effektivitet inte har bevisats, är säker för både barn och vuxna kamomillte. Vissa naturläkare rekommenderar användning av vitamin B3, som sägs orsaka dåsighet ca 30 minuter efter intag.

Särskilda livsmedel, med måtta, kan också vara sömn stöd. Bananer, mjölk, och kalkon innehåller L-tryptofan, som orsakar dåsighet. Många i USA kan vara bekant med trötthet efter att ha ätit Thanksgiving middagen. Denna dåsighet är oftast orsakas av närvaron av L-tryptofan. Dietister har också föreslagit att mat med högt magnesium kan vara effektiva sömn stöd. Magnesium finns även i tillägg form.

De flesta läkare rekommenderar en över disk (OTC) läkemedel om du har en tillfällig sömnproblem. Den viktigaste ingrediensen i de flesta OTC sömn stöd är difenhydramin, ett antihistamin allmänt känd genom sitt varumärke Benadryl. Antihistaminer orsaka dåsighet, men de kan inte hjälpa med sömnproblem som tidig vakna.

Ibland OTC sömnpreparat inkluderar även ett smärtstillande som paracetamol eller ibuprofen. Läsa etiketterna kan hjälpa en avgöra vilka preparat innehåller extra medicin. Även antihistaminer inte beroendeframkallande, kan de skapa beroende, och folk kan hitta efter en tid att de inte kan sova utan dem. Om sömnproblem kvarstår, är det bäst att konsultera en läkare.

Recept sömn stöd används också för kortfristiga sömnproblem. Droger som Lunesta och Ambien orsaka sömn, men de skapar också beroende om de används under en lång tidsperiod. De bör endast användas under en läkares vägledning.

Andra föreskrivna mediciner kan ta itu med de bakomliggande orsakerna till sömnlöshet. Om man lider av ett psykologiskt tillstånd som depression, kan anti-depressiva vara det bästa sättet att bota sömnproblem. Om sömnproblem orsakas av kronisk smärta, sedan använda läkemedel för att kontrollera smärta kan leda till bättre sömn.

Oavsett sovande hjälpmedel man kan välja, den bästa långsiktiga plan för att få sömn är att ha en bra sovande regim. Ta sömn stöd bör betraktas som en tillfällig lösning som ger en tid att ta itu med de bakomliggande orsakerna till dålig sömn.

 • En kvinna sover.
 • Meditation och avslappning kan användas som sömn stöd.
 • Bananer kan användas som en sömn stöd.
 • Örtteer, liksom kamomill, kan hjälpa en person sova.
 • Sömn stöd kan hjälpa till med sömnlöshet.
 • Valeriana rot är ett effektivt naturläkemedel mot sömnlöshet.
 • Meditation och avslappning kan användas som sömn stöd.
 • Melatonin är ett vanligt naturligt sömn stöd.
 • Bön kan fungera som en sömn stöd.
 • Humle, vilket kan hjälpa till med sömnlöshet.
 • De flesta sömnmediciner fungerar genom att trycka på centrala nervsystemet.