Hur kan jag förbereda som värd för en möhippa?

February 23

Ett bröllop dusch är en rituella för någon brud-till-vara och de vänner som kastar en för henne. Man tror att Holland var födelseplatsen för bröllopet duschen. Enligt historien, en holländsk tjej gifte sig med en fattig mjölnare trots sin fars protester. Han undanhöll sin hemgift, vilket var vad paret skulle ha börjat sitt liv med. Eftersom de fattiga mjölnaren hade alltid varit generösa med sin lokala stadsborna, de kom tillsammans och "duschade" paret med gåvor som man kan möblera sitt hem.

En modern möhippa, även kallad en möhippa, följer den traditionen genom att tillhandahålla ett sätt för nära och kära och vänner att hjälpa en trolovad par bygga sin framtida liv tillsammans. Det är också en tid för bruden och hennes familj och nära vänner att ha lite tid för en lugn fest innan väsen av den stora dagen. Duschen är typiskt värd brudföljet, men någon nära vän kan tjäna som värd. För alla som planerar en möhippa, bör den till synes svår uppgift startas genom att upprätta en budget, gästlista, plats och tema.

Bröllopet duschen bör hållas högst två månader och inte mindre än två veckor före bröllopet dagen. Något närmare än två veckor kan vara för stressigt för bruden och hennes brudföljet. Gästlistan bör omfatta nära vänner, medarbetare och familj - i allmänhet kvinnor som redan finns på listan bröllop gäst. Det är ett stort faux pas att bjuda in någon som inte har blivit inbjuden till bröllopet.

Inbjudningar kan vara så formell eller så enkelt som budget- och tidsbrist tillåter. De flesta butiker med en stationär gången har förtryckt, fylla-i inbjudningar eller byggsatser att montera dem själv. Naturligtvis finns det alltid dyrare möjligheten att ha inbjudningar professionellt tryckta. Inbjudningar ska skickas ungefär fyra veckor innan bröllopet duschen.

Traditionellt har bara kvinnor som ingår i en möhippa. Men i dag, fler och fler möhippor är co-ed angelägenheter. Vanligtvis denna typ av bröllop duschen passar för par och inkluderar en kock-out, strandparty eller liknande.

Ett bröllop dusch kan vara värd nästan var som helst. Privata hem, hotell och restauranger är populära val, men dessa dagar, är himlen gränsen. Duschar kan vara en enkel picknick eller grilla i parken eller trädgården, eller en eftergiven spa reträtt. Läget är beroende av budget och smak och preferenser brudföljet och bruden.

Ett tema bör väljas för att passa brudens personlighet. Många populära teman underkläder duschar och köks duschar och gourmetmatlagnings duschar. En "dygnet runt" bröllop dusch är ett intressant koncept där varje inbjudna är tilldelad en viss tid på dagen för att köpa en present till. Till exempel, om tilldelade 08:00, kanske en gäst köper en kaffebryggare.

Ett bröllop dusch meny har oändliga möjligheter. Traditionellt bröllop dusch menyer består av plockmat som tillåter cirkulation av gästerna för maximal umgänge. Andra alternativ är te, brunch eller frukost, en formell sitta ner lunch eller middag och en grill. Valet är givetvis också beroende av budgeten.

När alla nödvändiga detaljer i bröllopet duschen beslutas, det är roligt att ta med ett par spel som isbrytare. Favors minne av speciella tillfället är också trevligt att ge till avresande gäster.

 • Cook outs är en gemensam aktivitet för co-ed möhippor.
 • Handdukar är populära bröllops dusch gåvor.
 • Om du är värd en möhippa, ger gästerna små, minnesgåvor eller present.
 • Plocka en plats, till exempel en strand, är en del av förberedelserna för värd ett bröllop dusch.
 • En brudtärna kan få i uppdrag att skriva ut möhippainbjudningar.
 • Bröllopet duschen bör hållas inom två månader eller mindre av bröllop datum.
 • Spel är ett roligt och populärt sätt att underhålla gästerna på ett bröllop dusch.
 • För dyra objekt, liksom dammsugare, kan flera personer chip i för gåvan.
 • Köksmaskiner kan ges som gåvor under en möhippa.
 • Bröllop dusch gåvor kan köpas via en online gåva registret.
 • Bridesmaids ansvarar för planering och dekorera ett bröllop dusch.