Vad är en kabel Stitch?

February 2

En kabel söm är en typ av stickning stygn som resulterar i en vriden konstruktion som kan likna en knut, fläta, eller rep. Flätstickning kräver inte enorma skicklighet, men knitter måste ha tålamod när han eller hon arbetar. De flesta stickare börja med väldigt enkla kablar, arbeta upp till mer komplexa konstruktioner. Kabeln stygn är nära förknippad med irländska tröjor, som integrerar kabelstickning i sina knutna konstruktioner.

Med hjälp av en kabel stygn skapar en tätare, mindre flexibel design. Det kräver också mycket mer ull, eftersom kabel stygnen dra tätt tillsammans i den färdiga produkten. Av dessa skäl, kabel stickare vanligtvis integrera områden av uncabled utrymme i en tröja, att göra det mindre tunga och oflexibla att bära. Beroende på utformning, kan dessa områden stickas i vanlig slätstickning, eller de kan integrera en lacy eller annan dekorativt motiv. Kabeln stygn lägger variation till den färdiga produkten.

För att göra en kabel stygn, använder knitter en specialkabel nål för att hålla stygnen medan andra stygn fungerat. Håll kabeln nål i baksidan av arbetet skapar en kabel med en höger twist, medan du håller stygnen i fronten ger en vänster vridning kabel. Som en allmän regel, kablar bara arbetat på höger sida av plagget.

För att göra en mycket grundläggande kabel, i detta fall en sex stygn kabel, glider knitteren tre stygn på hj.st. när han eller hon når den punkt i mönstret där en kabel önskas. Sedan stickar knitteren de kommande tre stygn på vänster nål (den högra nålen, om knitter är vänsterhänt). Efter dessa tre stygn är stickade, stickar knitteren de tre stygn på hj.st., skapa en "vrida rad", som har bytt ordningen av de sex stygn i stickade plagg. Flera rader stickas i en raksöm innan en annan vänd raden är stickad, inslag stygnen tillbaka runt varandra.

Medan en kabel stygn låter komplicerat när förklaras i tryck, är det inte så svårt på ett par stickor. Den viktigaste frågan som stickare har problem med är att komma ihåg att kabel stygn är mycket tät. Om en knitter övergår från ett område med släta sömmar för kablar, till exempel, kommer stygn måste tillsättas för att förhindra att plagget från att dras inåt, om inte detta är en önskad effekt. Likaså kommer stygn måste minskas efter en kabel har avslutats för att behålla linjen av ett klädesplagg, eller kommer det att blossa ut ovanför kablage. När en knitter börjar först lära kabelstickning, med hjälp av ett mönster är en utmärkt idé.

  • Flätstickning kräver maste grundläggande stickning stygn.