Vad är en oäkta havssköldpadda?

August 20

Den oäkta havssköldpadda, eller Caretta caretta, är en hotad art som lever i vatten runt om i världen. Dessa sköldpaddor bringar nästan hela sitt liv i vattnet, de vuxna som kommer till stranden bara för att lägga sina ägg. De är särskilt anmärkningsvärda på grund av deras flyttvanor, eftersom de är kända för att resa mycket långa sträckor genom havet.

Med den manliga oäkta havssköldpadda når cirka 36 inches (92 cm) i längd, dessa sköldpaddor är den största hårda skalade sköldpaddor i tillvaron. De väger vanligtvis cirka 250 pounds (113 kg), men även större sköldpaddor har observerats. Deras skal är vanligtvis en röd eller brun färg, med en gul botten skal, och är utmärk eftersom de är något hjärtformade. Deras livslängd är inte definitivt känt, men det uppskattas att de bor nära 50 år.

Dessa sköldpaddor kan finnas i haven runt om i världen, framför allt i tempererade och tropiska vatten, eftersom de inte gillar särskilt kalla vatten. Caretta sköldpaddor är kända för sin benägenhet att resa mycket långa sträckor och kan även simma över hela oceaner. Flyttande av naturen, inte osams inte en särskilt föredragen miljö att leva. De kan finnas i öppet vatten, samt närmare kusten.

Kosten av oäkta havssköldpadda omfattar kräftdjur, krabbor, fisk och maneter. Loggerheads har starka käkar som gör sedan att bryta igenom skalen och konsumerar en mängd andra sea life som skyddas av hårda exteriörer. De kan också äta musslor, conchs, mollusker, och whelks.

Dess ägg om praxis är ett utmärkande drag hos den oäkta havssköldpadda. Honorna lägger ägg med några år och kommer simma till stranden för att göra det, kryper längs sanden tills de är ett säkert avstånd från surf. Här kommer de gräver ett hål för ett bo och lägga ca 100 ägg. Det är inte ovanligt att dessa sköldpaddor att återvända till samma strand där de kläcktes för att lägga sina egna ägg, även om detta kräver reser tusentals miles. Denna gång för äggläggning och resan från boet till stranden som ungarna kommer att ta, är den enda gången som dessa sköldpaddor kommer att spendera tid på land.

När äggen kläcks, de små sköldpaddorna omedelbart ta sig till havet surfa där havsströmmar transporterar dem, eftersom de är för små för att simma mycket långt på egen hand. Helst ska dessa strömmar placera dem i ett område som skyddas av alger där de kan vara skyddade och avskilt från rovdjur och där det finns tillräckligt med mat för dem att växa och fortsätta att simma på egen hand.

  • Osams kan finnas i det öppna havet.