Vad är en Corn Planter?

June 11

Corn plantageägarna är horisontella enheter som är anslutna till en traktor som automatiskt klippa diken, släpp i form av korn av majs, och täcker fröet med jord. Maskinerna använder en skiva eller trumma som öppnas för att släppa fröet, med en hydraulisk fläkt för att flytta varje kärna. Vissa är utrustade med utsäde sensorer som kan styra avståndet mellan varje frö för att säkerställa god tillväxt. När utsädesplacering kontrolleras, kan det ge högre avkastning för jordbrukaren.

Olika modeller och storlekar av majs plantageägarna är tillgängliga, beroende på farmerâ € s behov och hur mycket han eller hon har råd för utrustning. De flesta majsplanteringsmaskiner kan hantera mellan 12 och 30 rader i ett svep över ett fält. Vanligtvis omfattar denna utrustning tankar som håller gödsel, med de större enheterna kan bära flera ton flytande och tillräckligt majs för att täcka mer än 100 hektar före påfyllning behövs. Bonden styr hastigheten på planteringsprocessen enligt majs planter effektivitet, som vanligtvis är mellan 4 och 8 miles (6.4 och 12.9 km) per timme.

Den största majs planter spänner nästan lika stor som en traditionell fotbollsplan. Dessa maskiner kan täcka fler hektar per dag och är utrustade med ett globalt positioneringssystem för att reglera exakt plantering kriterier. Corn plantörer vika ofta upp så att de kan transporteras från ladugården till område och behöver mindre lagringsutrymme. De fäster till traktorn med en boll och skumt.

George W. Brown uppfann den första majs planter från en jordfräs på 1850-talet som eliminerade behovet av en bonde att böja över medan plantering. Dessa tidiga modeller byggda av trä, som slutade på behovet av bonden att tote en påse med majs slängd över axeln. Den patenterade majs planter använde en utlösningsmekanism för att släppa en kärna av majs i ett hål bonden gjort med en pinne. Det wasnâ € t långt innan utrustningen modifierades med två trattar som planterade två frön på en gång.

En kritisk komponent till framgångsrik odling med en majs planter är underhåll av utrustningen. Om avståndet mellan fröna är för nära, kanske växten vissnar av brist på solljus. När kärnor vid upprepade tillfällen inte släppa från trumman, kan det avsevärt minska avkastning. Djup kontroll är också viktigt att tillåta säden till gro, särskilt vid plantering i obearbetad mark.

  • En traktor och majs planter är väsentliga för plantering stora tunnland majs.
  • En ax.
  • Bönder använda majsplanteringsmaskiner att plantera sädesfälten.