Vad är Order Carnivora?

September 22

Carnivora är en mångsidig ordning moderkakan däggdjur som omfattar 260 mestadels köttätande (köttätande) arter, däribland den välkända inhemska katt och hund. Rovdjur består av tre superfamilies: Canoidea (hundar, grävlingar, skunkar, vesslor, illrar, mård, mink, utter, iller, tvättbjörnar, björnar, och de utdöda björnhundar), Feloidea (katter och andra kattdjur, Mongooses, hyenor, civets och de utdöda paleofelids) och Pinnipedia (valrossar, sälar och sjölejon).

Arter i beställacarnivoraen tenderar att vara mark rovdjur med vassa, djupt rotade tänder, inklusive framtänder, ofta anpassade för att döda små djur och riva upp deras kött. Carnivorans delar också en liknande skalle struktur, med starka käkmusklerna för bitande. Några medlemmar i Carnivora, som björnar, är allätare, äter spannmål, rötter och andra växter tillsammans med en köttbaserad kost. Andra, som grävlingar, är insektsätare, främst äter daggmaskar, insekter och larver. Ytterligare andra, liksom hyena, är asätare, konsumerar resterna av djur som avlivats med rovdjur eller nyligen dött av naturliga orsaker. Kattdjur har de största framtänderna i carnivorans, varvid symbol nåddes i utdöda sabeltand tiger.

Carnivorans varierar i storlek från de minsta huskatter, såsom rekordsättande Mr Peebles från Illinois, som vägde endast £ 3 (1,2 kg) och är 6 i (15 cm) lång, till rekordsättande sjöelefant som väger £ 11.000 (5000 kg) och mäter 22,5 fot (6,9 m) i längd. Mr Peebles 'fall är faktiskt på grund av en genetisk defekt, dock, och Vessla, med en lägre vikt och längre kropp, ibland anses vara den minsta medlemmen i Carnivora. En annan av de stora carnivorans är isbjörnen, som också är den största rent mark rovdjur, som väger upp till £ 1300 (600 kg), och mäter 10 fot (3 m) i längd.

Beställa Carnivora består av alla de djur som var resultatet av strålningen av tidiga placenta däggdjurs rovdjur. Detta skedde omkring 42 miljoner år sedan, då kattdjur och hunddjur avvek från primitiva däggdjur rovdjur kallas Miacider, som liknade dagens martens. Miacider anses carnivoramorphs snarare än sanna medlemmar i ordning Carnivora. Eftersom tiden för Miacider har carnivorans anpassat för att fylla en rad olika livsmiljöer, och ibland anses vara den smartaste däggdjur ordning förutom primater.

  • En tvättbjörn, en medlem av carnivora ordning.
  • En utter, från Canoidea superfamiljen av Carnivora.
  • Den mungo är en del av Feloidea superfamiljen av Carnivora.
  • Vissa Carnivora arter, som hyenor, är asätare.
  • Den Canoidea superfamiljen av Carnivora inkluderar hundar.
  • Isbjörnar tillhör carnivoraen ordning.
  • Minkar är en medlem av Canoidea superfamiljen av Carnivora.
  • Illrar är en del av carnivoraen familjen.