Hur använder jag 5-HTP för viktminskning?

June 25

Nyckeln till att förlora vikt är att äta färre kalorier och utöva mer. För många människor som försöker gå ner i vikt, är aptit kontroll den svåraste delen av processen viktminskning. Även om det kan vara lätt att utöva, kan det vara svårt att kontrollera lusten att äta. Ett sätt att hjälpa till med detta är 5-hydroxytryptofan (5-HTP), en föregångare till serotonin, som reglerar kroppens hunger och humör.

Detta gör det möjligt att använda 5-HTP för viktminskning och för att hantera depression. Det är effektivt för att kontrollera användarens aptit och kan också höja användarens humör. Den kombinerade känsla av välbefinnande och aptit dämpning gör 5-HTP ett användbart verktyg för viktminskning.

En typisk användare tar 5-HTP för viktminskning bör konsumera 100 milligram per dag. Detta är tillräckligt för att undertrycka användarens aptit och att höja användarens humör, men inte tillräckligt för att orsaka biverkningar. Tillägget 5-HTP är allmänt anses säkra, men tar för mycket skulle ge upphov till att ha för mycket serotonin, vilket kan orsaka hälsoproblem. Doser över 100 milligram per dag kommer inte att ge några fler fördelar än en dos av 100 milligram per dag, så det finns egentligen ingen anledning att ta mer än 100 milligram per dag.

Medan du tar 5-HTP för viktminskning kommer säkert att hjälpa dig att gå ner mer i vikt, det är inte en mirakelmedicin och du kommer inte gå ner i vikt om du inte vet vad du gör. Så länge du konsumerar färre kalorier än du använder under dagen, kommer du gå ner i vikt. Detta innebär att du kan teoretiskt gå ner i vikt utan att utöva så länge du konsumerar färre kalorier, men det är i allmänhet effektivare och hälsosammare att äta något mer kalorier och träna varje dag. Du bör hitta din bas ämnesomsättning, vilket är den mängd kalorier som kroppen förbrukar per dag, och subtrahera cirka 500 kalorier från det att hitta den mängd kalorier du bör äta varje dag.

Nu när du vet hur man använder 5-HTP för viktminskning, kan du börja din kost och motion rutin. Du bör sträva efter en 500-kalori underskott, vilket borde vara ganska lätt att göra med tanke på att 5-HTP dämpar aptiten. Försök att konsumera naturliga livsmedel och undvika halvfabrikat.

Det är också viktigt att få en tillräcklig mängd protein under diet för att behålla din muskelmassa. Du bör sträva efter en timmes konditionsträning, såsom löpning eller cykling, dagligen. Om du följer dessa steg, bör du kunna gå ner i vikt.

  • Serotonin syntetiseras från aminosyrorna tryptofan och 5-Hydroxytryptophan (5-HTP).
  • En typisk dieter tar 100 mg av 5-HTP per dag.
  • Det bästa sättet att gå ner i vikt är oftast att träna och äta en hälsosam kost.
  • 5-HTP kan hjälpa dämpa aptiten som kan leda till viktminskning.