Vad är Mushroom Jakt?

January 7

Svamp jakt, även känd som svampplockning eller omgrupperingar, är handlingen att plocka upp svamp från naturen. Medan svamp jakt sker oftast som en hobby, plockare brukar laga mat eller förvara svampen för senare konsumtion. Svampplockning är en familjetradition i slaviska länder, särskilt Polen och Ryssland, där även små barn kan känna igen ätbara svampar från giftiga slag; svampplockning är också vanligt i Italien och andra sydeuropeiska länder.

Svamp jakt är en säker hobby så länge du kan känna igen arter av svampar som är säkra att äta. Det finns få arter som bör undvikas, men det är viktigt att du lär dig att identifiera dem, eftersom vissa av dem kan vara dödliga. Giftiga svampar för att undvika när svamp jakt inkluderar mordängeln, den dödliga Webcap, och alla medlemmar av Lepiota arter. Det finns ingen enskild egenskap som markerar en svamp som giftig, så det är viktigt att du lär dig hur enskilda arter ser.

Även om inte alla svampar är dödliga, kan vissa orsaka svår förgiftning, njursvikt, och allergiska reaktioner. För att göra det ännu mer komplicerat, vissa människor är immuna mot giftet i vissa svampar medan andra kan reagera våldsamt på den. När svampplockning, alltid med ett fullfärgs guide, så att du kan jämföra bilder till själva provet och sedan bestämma om du ska ta det eller inte. Ett annat alternativ är att ta en svamp jakt resa, som normalt leds av en erfaren mykolog eller ört expert som kan hjälpa dig att komma igång. En stor fördel med att gå på din första svamp jakt expedition med en expert är att de kan peka ut vilka områden för att undvika på grund av kemiska föroreningar eller integritetsfrågor. Om du är svamp jakt på egen hand, vår och höst är de bästa säsongerna, men svampar växer året runt i de flesta klimat.

Slutligen, motstå frestelsen att äta en stor mängd svamp plockas upp under en svamp jakt resa. Se till att du vet vilka arter du plockat, och alltid äter inte mer än en matsked på den första dagen så att du kan vänta ut eventuella reaktioner.

  • Många ätliga och giftiga svampar liknar ett otränat öga.
  • Shiitakesvamp är en populär, lätt odla sorten.
  • Svamp jakt kräver en färg guidebok för att förhindra ta och äta giftiga svampar.
  • Ostronskiv vanligen jagas i det vilda.
  • Odlad enoki svamp ser helt annorlunda från vilda växter.
  • Morel svamp ofta plockas vilda, men de är lätt förväxlas med giftiga stenmurklor.
  • Svampar.
  • Scotch bonnet svamp är en uppskattande hitta tack vare sin söta smak.