Vad är Pecan Cobbler?

December 28

Pecan skomakare är en dessert som bakar nötter tillsammans med söta majssirap och socker ovanpå ett kex skorpa. Både fyllning och skorpan är vanligtvis görs från grunden av kocken före bakning. Grundläggande recept kan anpassas för att passa varje smak preferens, och kan också innefatta frukt, choklad och kola.

Den skomakare är en typ av djup tallrik dessert som är en variant på traditionell paj. Det var populärt i den amerikanska västern under 19th century av pionjärer i behov av en snabb söt maträtt som utnyttjat oavsett ingredienser var tillgängliga och kan tillagas över öppen lägereld. Söta frukter och nötter kokas tillsammans under ett gulaktigt lager av grundläggande kexdegen. Beroende på det recept som används och preferenser kocken kan kexdegen skiktas på botten av skomakare skålen samt på toppen av fyllningen, eller det kan falla av rundade matskedar över endast fyllningen.

Ytterligare ingredienser som används i pekannöt skomakare inkluderar typiskt majssirap, socker, smör, ägg och vanilj. Dessa blandas tillsammans med flera koppar grovt hackade pecan halvor och hälldes i en djup bakform. De är sedan skiktas på toppen av en kexdeg och tilläts att baka i en varm ugn. Detta recept kan också tillagas i en holländsk ugn eller djupa gjutjärn stekpanna med lock över öppen eld. Lämpliga temperaturer kan uppnås genom inbäddad porslin i varma, glödande kol tills skorpan är gyllenbrun eller tills fyllningen verkar inställd.

Pecannöt skomakare recept varierar från traditionella skomakare i att pecan fyllning läggs till ugnsform sist. Denna blandning får laga mat på toppen av ingredienserna för skorpan, som sedan reser för att bilda runt pecan fyllning. Skorpan, som i allmänhet är gjord av smör, mjöl och vatten, kan blandas samman och knådas som degen innan rulla ut på hällen. Den kan också monteras i en dumpning kaka mode där ingredienserna förbereds individuellt och sedan lager, ovanpå den andra, i ugnsform i stället för i en bunke.

Denna grundrecept kan anpassas för att inkludera choklad, karamell, eller äpplen. Ytterligare ingredienser bör skiktas tillsammans med fyllningen före gräddningen. Den färdiga Pecannöt skomakare kan serveras varm, ensam eller med söt grädde.

  • En pekannöt skomakare recept kan anpassas för att lägga till smakhöjande ingredienser, såsom choklad.
  • Pecan skomakare populariserades i den amerikanska västern under 19th century av pionjärer.
  • Pecan halvorna grovt hackad för en pekannöt skomakare.