Investera i råvaror genom Platinum Terminskontrakt eller gruvföretag

April 22

Platinumâ € s unika egenskaper som en mycket eftertraktad ädelmetall med industriella tillämpningar gör det till en idealisk råvara för att investera i. Som tur är kan du investera i platina på en rad olika sätt.

Platinum terminskontrakt

Det mest direkta sättet att investera i platina är att gå igenom de terminsmarknaderna. Chicago Mercantile Exchange (CME) erbjuder en platina terminskontrakt.

På grund av platinumâ € s användningsområden inom industrin och en värdemätare, det har upplevt en ökad efterfrågan från investerare; är dock platina också en mycket känslig instrument för handel och tenderar att reagera kraftigt på alla prischocker, vilket var fallet under den globala finanskrisen 2008.

Platina kan bli föremål för stora prissvängningar, så itâ € s inte för buy-and-hold investerare; att dra nytta av denna möjlighet kräver snabba och taktiska handelsstrategier. Kolla in priset på platina:

Investera i råvaror genom Platinum Terminskontrakt eller gruvföretag

CME platina terminskontrakt representerar 50 troy uns av platina och är tillgänglig för handel elektroniskt. Det handlas under kortnamnet PL.

Platina-gruvbolag

Kolla in ett par företag som ger dig direkt exponering för platinagruvdrift:

  • Anglo-American PLC (NASDAQ: AAUK): Anglo-American är ett diversifierat gruvföretag som har verksamhet i guld, silver, platina och andra ädla metaller. En utmärkt sak om angloamerikanska är att den har betydande intressen i sydafrikanska platinagruvor, de största gruvorna i världen. Om du € letar efter en indirekt exponering mot South Africaâ € s platinagruvindustrin, Anglo-American gör susen.
  • Stillwater Mining Company (NYSE: SWC): Stillwater Mining har sitt huvudkontor i Billings, Montana, och äger rättigheterna till Stillwater gruvkomplexet i Montana, som innehåller en av de största kommersiellt gångplatinagruvor i Nordamerika. Detta alternativ är ett bra spel på nordamerikanska platinagruvdrift.