Vad är en Shoulder Sling?

June 21

I tiden efter en skada eller operation, är många patienter rekommenderas att bära en skuldra sele för att underlätta läkning av en axel eller arm. Det primära syftet med en axelsele är att stabilisera armen eller axeln, så att den skadade kroppsdelen kan vila och inte bli ytterligare upprörd av överskjutande rörelse. Immobilisera en skadad arm eller axel med en sele underlättar också några av obehag i samband med rörelse. Axel sling består vanligen av en rem av material som hänger från axeln och sveper runt underarmen och armbågen.

En axelsele är ett enkelt men oftast effektivt medicinskt verktyg. Generellt konstruerad av robust tyg eller flexibelt vinyl, selen, som bärs över toppen av kläder, består av en ficka för att hålla underarmen och en rem för att fästa den till kroppen. Att bära en sele, glider man helt enkelt den skadade armen - eller om axeln är skadad, motsvarande armen - i fickan på lyftselen, vilket bör stödja armen från armbågen till handleden. Lyftselens band placeras över den skadade personens huvud, och vilar på axeln motsatt den skadade sidan av kroppen. När bärs korrekt bör en skuldra sele håller armen nära bärarens kropp, hålla armbågen böjd i 90 graders vinkel.

Slitna korrekt, kommer en skuldra sele kraftigt begränsa flödet av ena axeln och ena armen. Mestadels är denna typ av lyftsele användes i ett försök att immobilisera skulder leder och omgivande muskler. Men ibland skulderselar kan användas för att stabilisera arm skador, till exempel i fallet med en stukad handled, kommer en sele håller armen nära kroppen för att öka komforten och hjälper till att skydda den från ytterligare skada. Hursomhelst, en individ som är skyldig att bära en skuldra sele blir starkt beroende av hans eller hennes obegränsad arm och hand för att slutföra dagliga aktiviteter.

När du använder en skuldra sele kan vara en viktig del av läkningsprocessen, bör patienter komma ihåg att förlita sig alltför mycket på en sele och att avstå all rörelse potentiellt kan vara skadligt. Läkare är bäst lämpad att beskriva exakt hur ofta en sele bör bäras beroende på typ och svårighetsgrad av skadan. Vanligtvis kommer selar tas bort dagligen åtminstone tillräckligt länge för att utföra grundläggande uppgifter såsom bad och dressing. Ta bort lyftselen kan också vara nödvändigt om en läkare mandat små mängder rörelse eller lugnande övningar för att hjälpa i rehabiliteringen.

  • En läkare kan rekommendera en sele att bära efter en person bryter hennes arm.
  • En skuldra sele håller arm och axelkonstruktioner orörliga efter skada eller operation.
  • Vissa skulderselar är utformade för att immobilisera axelled.
  • En gel pack kan användas för att läka smärta i samband med en skadad axel.