Vad är Digitalis lanata?

March 10

Digitalis lanata är en tvåårig eller perenna växtarter i Scrophulariaceae växtfamiljen. Det kan vara både ett gift och ett läkemedel, beroende på hur den används. Digitalis lanata kan odlas för sina klockformade blommor, men släppa loss, kan det bli en skadlig ogräs. Arten kallas vanligen Grecian fingerborgsblomma och är relaterad till gemensam fingerborgsblomma, eller Digitalis purpurea.

Anläggningen växer 2 till 5 fot (cirka 60 till 150 cm) med en erigerad stjälk som är täckt med fina hår. De avlånga bladen växer från köttiga center stjälken. Bell-formade blommor blomma i klasen från slutet av våren till mitten av sommaren. Digitalis lanata blommor varierar i färg från krämig vit till svagt brun.

Frökapslar utvecklas i höst efter blommorna blekna. En av de metoder de växtarter använder för effektiv förökning är att utveckla frökapslar som klamrar sig fast passerande djur och människor. För att åstadkomma detta, frökapslarna utveckla hullingar eller krokar som fäster gran och kläder. Det är en effektiv metod för själv utbredning, och en som har förtjänat Digitalis lanata en plats på listan över skadliga och invasiva ogräs. För att förhindra detta invasiva arter sprids, är det viktigt att skära växter innan fröet skida utvecklas.

Denna fingerborgsblomma växer bäst i en plats i full sol med lerig jord och god dränering. Det kan dock tolerera en mängd olika markförhållanden, inklusive stenig mark och tung lera. Säsongsvis eller konsekvent våta miljöer är inte väl lämpade för Digitalis lanata, eftersom denna anläggning är benägen att kröna röta.

Förökning från frö på våren är ett tillförlitligt sätt att växa Digitalis lanata. Fröna ta två till till fyra veckor för att gro vid 68 ° F (cirka 20 ° C). De kan sås så fort marken tinar i ett förberett trädgård säng. Fröna kan också sås inomhus i ett frö platt i slutet av vintern. Så snart den sista frosten datum passerats, plantorna kan sedan transplanteras utanför.

Medicinskt har Digitalis lanata använts som behandling för hjärtproblem. Det är tänkt att öka stabilitet av hjärtslag utan betonar hjärtat och anses vara en allmän hjärta tonic. Det används också internt som ett diuretikum. Även denna växt har erkänt medicinska fördelar, det är också giftig och bör endast användas under övervakning av en läkare eller en utbildad herbalist.