Vilka är de bästa tipsen för Clearing öronvax?

September 8

Öronvax uppbyggd är en gemensam angelägenhet för många människor. Men många människor inte inser att en viss mängd vax i öronen är faktiskt frisk, eftersom det hjälper till att skydda öronen från saker såsom smuts, buggar, och infektion. En vanlig metod för att rensa vax innebär användning av bomullspinnar. Även om denna metod kan avlägsna en del av vaxet från örat, tenderar den också att skjuta vaxet längre in i örat, vilket orsakar en blockering som ofta leder till smärta, infektion, eller till och med förlust av hörsel. Det finns mycket säkrare metoder för clearing öronvax tillgängliga, såsom värmeterapi eller med hjälp av en öronvax lösare, som kan hittas i nästan alla apotek.

Värmeterapi kan arbeta för att mjuka upp öronvax, vilket gör det lättare att lösa upp och rensa ut. Det bästa sättet att rensa öronvax med denna metod är att fylla en flaska, såsom en varmvattenflaska, full av varmt vatten. Patienten ska sedan ligga ner med det drabbade örat ligger direkt mot flaskan. Inom några ögonblick, kommer vaxet börjar smälta, vilket gör borttagning mycket säkrare och enklare än att försöka ta bort en härdad rugge av vax.

De flesta drog butiker säljer en mängd olika produkter avsedda för clearing öronvax. De flesta av dessa produkter använder en kemikalie som kallas karbamidperoxid som aktiv ingrediens och är i allmänhet lika effektiv oberoende av märkesnamn eller pris. Denna ingrediens fungerar ofta för att lösa upp öronvax så länge anvisningarna följs noggrant. Om det inte skett någon betydande förbättring efter att ha använt denna typ av produkt för ett par dagar, kan det vara klokt att konsultera en läkare. Om det finns en blockering som orsakas av överflödigt vax i örat, permanenta skador, inklusive hörselnedsättning, kan uppstå om de inte behandlas på rätt sätt.

Ibland trots stora ansträngningar från patienten, är att rensa vax hemma bara inte möjligt. De flesta läkare är duktiga och erfarna vid clearing vax, och processen i allmänhet inte tar mycket lång. Vissa läkare använder en enhet som sprutar en tunn ström av vatten i örat, upplösa öronvax uppbyggd. Andra använder ett instrument som försiktigt och säkert skopor ut överflödigt vax uppbyggd utan att orsaka skada på den inre delen av örat. Ännu en annan medicinsk enhet som används för att rensa öronvax liknar något en liten vakuum som använder skonsam sugkraft för att ta bort överflödigt vax.

  • En viss mängd av vax är viktigt för örat hälsa.
  • En varmvattenflaska kan placeras mot örat för att hjälpa smälta vax och förbereda det för borttagning.
  • En läkare kan behöva höras om öronvax inte kan raderas hemma. .