Vad är en gitarr ryggsäck?

May 27

En gitarr ryggsäck är ett mjukt skal fallet för manuellt transportera din gitarr säkert, handsfree. Med axelband gitarr ryggsäcken kan bäras som en traditionell ryggsäck, så att du kan bära andra objekt eller utrustning. En gitarr ryggsäck kallas också en spelning väska, men inte alla gig väskor har axelband.

Gitarren ryggsäcken finns i många dimensioner och modeller för att tillgodose olika typer av gitarrer, basar, och till och med banjos. Det yttre skalet är vanligen gjord av slitstark nylon, som är lätt att rengöras, även om vissa är gjorda av tweed. En bra gitarr ryggsäck kommer att ha en tät inbyggd skum stoppning för att ge gott skydd, och en inbyggd nackskydd för att hålla instrumentet stabiliserats.

På grund av de material som används, är en gitarr ryggsäck betydligt lättare än en hård väska. Detta gör ensam det mycket bekvämt för lokal gigging, bär över campus, slå tunnelbanan, eller ens bära på en cykel. Utsidan av väska har olika påsar, fickor och fack. Dessa används för noter, utrustning såsom strängar, hackor, tuners, små effekter lådor eller stomp pedaler, och så vidare. Konfigurationen av dessa fickor kan vara viktigt, så välj en modell som kommer att tillgodose dina specifika behov.

En gitarr ryggsäck är utformad för att skydda din akustisk eller elgitarr från tillfälliga stötar, stötar och drar ett, men en mjuk väska förutsätter också en viss försiktighet och omsorg. En gitarr ryggsäck rekommenderas inte för flygbolaget resor eller andra fall där instrumentet kommer stuvas med bagage, såsom i magen på en buss. Ett hårt skal som kommer att ge mer skydd i situationer där man kan förvänta ovarsam hantering.

Se till gitarr ryggsäck är av rätt dimensioner för ditt instrument. En väska som är för liten kommer inte att ge maximalt skydd, medan en väska som är för stor kommer att tillåta instrumentet att gå för fritt inne.

Guitar ryggsäckar finns på de flesta butiker som säljer gitarrer, och priserna varierar beroende på kvalitet och funktioner. En billig gitarr ryggsäck kan sälja för så lite som $ 20 (USD), medan vissa modeller når 100 USD eller mer.

  • En gitarr ryggsäck kan innehålla fickor för reservsträng.
  • Vissa gitarr ryggsäckar är gjorda av tweed tyg.
  • En gitarr.