Hur Trade ditt varumärke

December 8

Skaffa ett varumärke om du planerar att göra affärer över statliga eller nationella gränser. Ett varumärke hindrar andra från att göra intrång på din verksamhet identitet genom att använda ett liknande namn, logotyp eller annat kännetecken för ditt varumärke identifierar.

Kommer upp med ett namn som tilltalar konsumenterna och få en nick av godkännande från ditt varumärke advokat är en utmanande, frustrerande, och till och med smärtsam process. En del av dilemmat är att konsumenterna i allmänhet föredrar namn består av vanliga ord som skapar omedelbar anslutning och förståelse, medan advokater föredrar ovanliga och myntade namn - ju längre bort från ett ord som någonsin hört förut, desto bättre.

Följ detta namn utveckling och trademarking process som används av ledande specialister varumärkesutveckling:

 1. Upprätta din strategiska mål utifrån önskad varumärkesposition och karaktär.
 2. Utveckla allt från 500 till 1000 potentiella namn.
 3. Välj din topp 50 namn val.
 4. Skicka din lista till en advokat som specialiserat sig på att namnge och trademarking.

  Ombudet kommer att genomföra en inledande varumärkes sökning i din verksamhet arenan och i närliggande affärsområden för att avgöra om du använder namnet kan lämna dig sårbar för tvister från andra märken innehavare nu eller i framtiden. I de flesta fall, när borrningen är över, bara två eller tre av dina 50 namnposter hamnar på en "god chans att godkännande" listan. Priset för att genomföra den initiala screening för varje namn körs vanligtvis runt $ 25 till $ 30.
 5. Ombudet sätter namn som gör det förbi den första screeningen genom en uttömmande tillgänglighet sökning.

  Denna fas löper generellt runt $ 3.000 till $ 4000 per namn och resulterar i en detaljerad riskanalys. Om din top-valet namn anses klart att använda utan risk för en överträdelse kostym från en annan varumärkesinnehavaren, auktorisera din advokat att köra - inte gå - att registrera det som din egen. Om dess användning kommer med några överträdelsefrågetecken, arbeta med din advokat (och inom komfort i ditt eget risktolerans) för att avgöra om de vill gå vidare att anta namnet med eller utan varumärke.

Du kan få omfattande information och råd om varumärken från dessa online-resurser:

 • Amerikanska varumärken: United States Patent and Trademark Office
 • Patentverk i hela Europa: Europeiska patentverket
 • Etablera ett varumärke i ett antal länder: USPTO International Intellectual Property sida

Ditt företag advokat förmodligen kan hjälpa dig eller hänvisa dig till en bra rättslig specialist för att få hjälp med att få ett varumärke. Eller så kan du använda American Bar Association Advokat Locator verktyget. Detta verktyg ger dig möjlighet att hitta advokater specialiserade på immaterialrätt i staten eller landet du valt.