Hur gör jag Freeze Pasta?

June 6

Frys pasta kan göra det enkelt maträtt ännu enklare, och kan spara en bra 20 minuter när du gör mat i framtiden. För att frysa pasta, måste du laga det först, oavsett om det är färsk eller torr, tills det är bara några minuter ifrån din önskade konsistens. Stoppa sedan tillagningsprocessen genom att skölja pastan i kallt vatten och lägga nudlarna ut på en plåt i ett jämnt lager omedelbart. Placera plåten i frysen tills pastan är fryst och sedan flytta den till servering storlek fryspåsar för framtida bruk.

För att starta, måste du koka nudlar, färska eller torra, innan du fryser pasta. Ta med en hel del vatten till en fast koka och sedan salt den. Placera försiktigt färsk eller torkad pasta i vattnet, vrida värmen ned något om det verkar som att potten kommer att koka över. Rör då och då tills den färsk pasta är bara genomstekt eller torr pasta är en till två minuter korta av fortfarande är något fast i mitten. För detta steg är det viktigt att inte koka pastan hela vägen, eftersom det kommer att värmas igen när du tar ut den ur frysen för att använda senare. När du € är klar, dränera pasta ordentligt i en stor durkslag.

I de flesta fall bör du aldrig skölja pasta, eftersom detta gör sig av stärkelsen som hjälper sås klamra till nudlarna; Men detta är inte fallet när du fryser pasta. Även om du lägger ut nudlarna i ett jämnt lager, kommer de ändå fortsätta att koka tills de svalna, vilket inte bara kommer att göra hela projektet tar längre tid, men också potentiellt orsaka dina nudlar att vara överdrivna. För att stoppa tillagningen, kör durkslag under kallt vatten tills nudlarna är sval vid beröring.

Även om du kan frysa pasta genom att placera den i en behållare och sätta den i frysen, kan detta orsaka nudlarna att klumpa upp, vilket gör matlagningen dem senare svårt. Istället är det oftast bäst att placera pastan på en plan plåt, tallrik, eller platta i ett jämnt lager, helst utan nudlar rörande. Därefter lade tallrik i frysen och vänta en till två timmar tills pastan är solid. Detta gör att du kan frysa pasta och ändå hindra den från klumpar ihop vid förvaring. När nudlarna är hård vid beröring, kan du placera dem i fryspåsar eller en frys säker behållare och förvara dem tills du € redo att lägga till dem i en skål eller måltid.

  • Orzo pasta.
  • Pasta bör kokas normalt, men gått så långt som att helt kokta.
  • Mezzaluna pasta.