Upptäcka Din Scrapbooking stil

September 7

Scrapbooking stilar är ännu inte definierbara i en verkligt formell mening. Istället är de lika individuellt som de scrapbookers själva, och scrappers ständigt experimentera med nya utseenden och tekniker. Men för att ge dig en känsla för vad som händer i scrapbooking världen, här är några allmänna kategorier stil. Genom att titta på dem, kanske du upptäcker vilka en (eller flera) av dessa stilar genljuder bäst med dina egna allmänna stil preferenser.

Du kan välja att prova en shutterbug, en konstnärs eller klassisk stil, eller besluta i stället för att använda ett hantverk, shabby-chic, arv, modernt, eller pop tillvägagångssätt. Liksom andra scrappare, som ni få erfarenhet, snart du anta och anpassa dessa och många andra olika utseenden, och i processen, utveckla en stil som du kan ringa ditt eget.

Justera ditt fokus: En spotlight på fotografen

Många människor dras till scrapbooking, eftersom de gillar att ta riktigt bra bilder. Du kan tala med en blick på deras album att bilderna är vad roll för dem. Deras sidor prioritera foto eller foton, och de tenderar att shoppa minimalt - om alls. Basen sidor i sina klippböcker kan användas mer som bakgrunder för bilderna än för designelement. Vanligt papper i lågmälda färger och mönster är normen, med foton tar upp de flesta av sidan fastigheter.

Bilderna på shutterbug scrapbooker sidor är inte nödvändigtvis extra stor - så många som sex eller sju mindre bilder kan användas på en sida. Dessutom bilderna är av god kvalitet. De är väl upplyst närbilder eller noggrant beskurna bilder som drar ögat till väsentliga delar i bilden.

Om du gillar den kräsne fotografen stil, kan du på journalföring block placerade bredvid bilderna på en en- eller tvåsidigt layout bestämmer till tidskrift eller ens göra din journalföring på en helt separat sida. När du gör ett tvåsidigt uppslag, till exempel, kan du placera bilderna på den vänstra sidan och berättelsen (eller berättelser) som går med dessa bilder på den högra sidan. Du kanske vill de journalanteckningar som ska handskriven på papper fäst vid en matta under samma bas-sida papper du använt för den vänstra sidan.

Förvänta dig inte att använda varje fotografi som du trodde skulle passa bra i ditt album. Välj bilder som har mest betydelse för dig och din publik och sedan räkna dem så att du kan bestämma ett ungefärligt antal sidor du kommer att göra för det albumet.

Analysera konstnären

Tittar igenom en klippbok artists album är som att ta en promenad genom ett museum. Artisteri, och inte bara hantverk, dominerar på sidorna. Scrapbookers använder ofta verktyg och tekniker som konstnärer använder, inklusive akrylfärger och även akvareller. Samtidigt gör de säkert att deras material är arkivsäkra.

Scrapbooking tillverkare, följer trenden mot sköna konsterna i scrapbooking, börjat återanvända konst-leverera produkter som akrylfärger, kritor, vattenfärger, bläck och färgpennor för scrapbooker-as-artist design stil.

Scrapbook konstnärer som arbetar inom konst slutet av klippbok spektrum kan avslöja sina konstnärliga böjelser i en mängd olika sätt. En artist kan fokusera på foto toning exceptionellt vackra svartvita fotografier. En annan kan koncentrera sig på någon aspekt av design layout, skissa med pennor, målarfärg och andra verktyg, gör intrikata pappersdesigner, eller arbetar med något annat innovativ teknik - något som passar in i den konstnärliga stil som har gjort så mycket för att förbättra rykte scrapbooking som konstform.

Skapa klassiker

I allmänhet överskrider en klassisk historisk modenycker och mode. Bild en klassisk bil, identifiera en klassisk film, minns titeln och tonen i en klassisk roman, eller lyssna på Beethovens femte symfoni. Som är sant i andra klassiska former, utstrålar klassisk scrapbook stil tidlöshet, syftar till en ren, stilren look, och använder traditionella designelement, såsom raka, balanserade fotomattor och ramar (snarare än lekfull, lutande sådana), minst tillbehör, färre klistermärken, och ofta mer journal i svart i stället för färgade bläck och i en opretentiös snarare än en upptagen typsnitt (om maskinskrivna) eller i klara, precisa handstil. En smakfull sida av en klippbok som skapats i klassisk stil har ett brett, om inte universell, överklaga det är vanligt med andra saker klassisk.

Klippning med slug

Om du gillar hantverk, hantverk accouterments och detalj, du gillar hantverk stil i scrapbooking. Craft inriktade scrapbookers inkluderar vanligtvis crafting medier såsom trä berlocker, garn och tyger på sina sidor, och de gillar att använda traditionella hantverkstekniker såsom sömnad, papper vävning och stenciling.

Båten stilen handlar om hantverk, om att blanda och matcha en mängd olika faktorer, om sorglöshet, och i viss mån, om att utnyttja ett övergripande Americana hantverkstradition som är lättare för de flesta av oss att känna igen än att definiera. En crafter älskar att använda en gingham-mönstrat papper och följa några små träribbor ovanpå den för att göra en staketet. Ofta sluga sidan får sitt budskap mer med material än med journalföring och foton, men det beror naturligtvis på preferenser individen scrapbooker.

Göra shabby chic

Shabby-chic album trivs, mysiga och folklig. Utseendet är vintage och slitna (utseendet på gamla spruckna porslin och möbler som har varit lätt sandpapered). Shabby-chic scrappers använda rikligt med rankor, blommor och pasteller i form av papper, klistermärken, die-nedskärningar och andra utsmyckningar. Torn, sydda och inked papper är vanliga i dessa album, och så är pastell, solida och mönstrade papper.

Shabby-chic sidor är eklektisk och roligt. Som ni kan se, shabby-chic stil ofta har journal taggar, öljetter och skosnören, krita tekniker och skrynkliga papper. Datorgenererade typsnitt som tyder tidiga 20th-talet handstil stilar vanligen används för journalföring i shabby-chic klippbok layouter.

Hantering av arv stil

Personal-historia (som presenterar en person) och familjehistoria album anses arv album och utnyttja de designelement som vanligtvis används i arv scrapbook stil. Personlig-historia arv album skiljer sig från illustrerade familjehistoria album i att de innehåller mer än bara fakta och grundläggande foton, men båda inkluderar födelse, giftermål, och dödsdatum förfäder och andra familjemedlemmar. Personlig-historia album istället bara antyda arv genom design, teman, memorabilia, och andra klippbok element utöver de foton. Färger brukar tystas stället ljusa och mönster inkluderar plisserade papper, bitar av spetsar och annat material som tyder ålder och historiska sammanhang.

Eftersom en personlig-historia arv album innehåller all information du kan samla om någons liv, är journalföring mer omfattande än i det mer recordlike, illustrerad familjehistoria, eller släktträd, album. När det är möjligt, använd din egen handstil och välj högsta kvalitet papper och journalföring pennor med svart pigmentbaserat bläck.

Att göra det moderna

Album i modern stil visar ofta intressanta användningar av linjer och former. Tänk på moderna möbler med glesa linjer eller av modern konst som är starkt beroende av hårda kanter och geometriska former och vinklar för att skapa sina bilder. I en modern klippbok layout, de mönster ser ren och oftast utförs med några välplacerade linjer eller former. Den modernt utseende i scrapbooking tenderar att inkludera geometriska former, kantiga linjer och starka färger.

Som du förväntar dig, är tillbehör tonas ner (om den används alls) på en modern klippbok sida. Journaling kan emellertid vara en annan sak. Återigen, scrapbookers som prioriterar journalföring alltid hitta sätt att införliva det, även på moderna sidor. De kan till exempel stoppa ett vikt ark av journaltext i en elegant, geometriskt sidan ficka de har anslutit sig till sina moderna layouter.

Leka med pop

Pop stil är vad man kan förvänta sig - edgy, roligt, samtida, med massor av små metall doodads (som öljetter och brads) stansas genom tidningarna. Pop scrappare använder de nyaste och mest innovativa produkterna - metallstomme och charm, fibrer, pärlor, Brads, och knappar.

Vissa pop scrapbook stylister (betona vissa) tenderar att minimera journalföring text på sina sidor, som ersätter orden som berättar sina historier med symboler och bilder - en tendens som vi vanligtvis förknippar med den bildbaserade popkulturen. En pop scrapper kan till exempel använda en miniatyr metall baseball och fladdermöss att betona och symboliserar vikten av tidsfördriv istället för att skriva utförligt om det. Dessa tekniker och utsmyckningar locka människor (av de drivor) till pop scrapper sidor.