Vad är en bikupa Oven?

September 12

En bikupan ugn är en typ av italiensk ved kokapparat. De tidigaste bikupa ugnar användes för uppvärmning kol. Det finns två typer av bikupa matlagningsugnar: utomhus fristående och inomhus inbyggd.

Inomhus inbyggda stilar av bikupa ugnar finns på pizza restauranger samt i gourmet kök i hemmen. De är inbyggda i väggarna som vanligtvis är gjorda av tegel eller keramiska block. Utseendet på en inbyggd bikupa ugn kan vara mycket attraktiv i ett kök, som den omvända U-formade designen ofta accentuerat i ett mönster som samordnar dekorativt med väggen som det är presenterat.

En utomhus bikupa ugn brukar kompakt nog att få plats på en uteplats däck. Den består av två skikt av kupolformad terrakotta som sandwich ett skikt av isolering. De flesta utomhus bikupa ugnar sitter på en svart metallstativ. Stativet är ihåligt utrymme används för att hålla småved redo att placera i ugnen. En terrakotta bikupa ugnen väger normalt ca £ 400. (181 kg) och kan kosta ett par tusen amerikanska dollar (USD).

Beehive ugnar är särskilt förknippade med tillagning av Vera Pizza Napoletana (VPN). Denna pizza är en berömd maträtt från Neapel, Italien, görs med de färskaste mozzarellaost, plommontomater, basilika och andra kvalitetsingredienser. Instruktionerna för att göra det är mycket exakt och tas på allvar. VPN måste kokas i en och en halv minut i en 800 grader Fahrenheit (427 grader Celsius) ugn. Som en bikupa ugn är vedeldad, är det möjligt att nå denna exceptionellt hög temperatur samtidigt som det producerar en skarp, men ändå lätt att vika pizza skorpa. Skorpan höjs på ytterkanten och tunnare på mitten.

Både inomhus och utomhus bikupa ugnar kan användas för att tillaga många olika typer av maträtter. Använda lövträd och frukt skogen för att värma en bikupa ugn kan ge en distinkt rökig smak till livsmedel tillagas i det. Bikupan Ugnens form låter värme resor långsamt till maten och samtidigt hålla en jämn, hög temperatur. Stekar är populära kött objekt att laga mat i bikupa ugnar eftersom den höga, fuktig värme inte torkar ut steken. Bröd, desserter och grönsaksrätter kan också framgångsrikt gjort i bikupa ugnar.

En utomhus terrakotta bikupa ugn brukar säljas med en matlagning rack samt flera verktyg. Behövs Pizza peeling verktyg för bikupa ugnar. En pizza skal är en trä eller metall verktyg som används för att ta pizzor i och ut ur ugnen. Peeling kan ha korta eller långa handtag, men deras handtag är nödvändig för kocken att hålla avståndet från den mycket varma ugnen.

  • En bikupa ugn är en italiensk braskamin.