Vad är personlig vård?

March 27

Personlig omvårdnad är en genre av konsumtionsvaror som individer använder för att behålla sin personliga hygien eller utseende. Vissa hygienprodukter, även känd som toalettartiklar, är utvecklade för att hantera frågor som rör personlig renlighet och grundläggande grooming. Andra kroppsvårds objekt kan vara over-the-counter läkemedel, beroende på lagstiftningen i den jurisdiktion där de säljs. I andra fall kan dessa objekt fungerar i första hand som estetiska förbättringar, även om vissa produkter kan också ta hygienfrågor och samtidigt förbättra sitt utseende.

Kanske den mest kända kategori av personlig vård poster är att grundläggande toalettartiklar, som används för att hålla en person rent och för att förhindra utvecklingen av obehagliga kroppslukt. Dessa poster inkluderar munhygienprodukter, kropp och hår rengöringsmedel och underarms deodoranter. Andra kroppsvårdsprodukter omfattar menstruations poster såsom tamponger, feminina sprayer och bindor. Alla dessa poster vanligtvis finns i en mängd olika butiker, inklusive apotek livsmedelsbutiker och närbutiker. Många specialitet hälsokostbutiker också göra en livlig verksamhet i så kallade organiska eller naturliga kroppsvårdsprodukter eftersom det finns en efterfrågan på dessa poster av människor som är oroade över användningen av kemikalier.

Förutom artiklar som anses i många moderna, industrialiserade länder att vara nödvändig för att upprätthålla lämplig hygien, personlig vård poster ingår även poster som ökar, snarare än bara underhålla, en persons utseende. Dessa poster inkluderar färgkosmetik, mjukgörande hudkrämer och hårborttagning verktyg och produkter såsom rakhyvlar och hårborttagningsprodukter krämer. Det är inte ovanligt, men för ett objekt som marknadsförs som en skönhets förstärkaren för att fungera som en hygienprodukt samt. Till exempel kan en doftande duschkräm innehåller parfymer och hudkräm som kan förbättra utseendet på en användares hud och gör honom eller henne luktar trevligt samtidigt rengöring av huden.

Vissa objekt vård personliga, såsom antiperspiranter, skulle kunna klassificeras som receptfria läkemedel. Detta eftersom de kan påverka kroppens processer och göra vissa påståenden att statliga hälsovårdsmyndigheter anser behöver dokumenteras. Förutom antiperspiranter kan vissa hudvårdsprodukter, såsom solkräm eller akne medicin, också betraktas över receptfria läkemedel. När du handlar för personliga hygienprodukter, bör konsumenterna vara medvetna om denna skillnad, särskilt om de hoppas kunna lösa ett visst hälsotillstånd eller medicinska tillstånd med hjälp av en viss produkt.

 • Toalettpapper är en personlig vård produkt.
 • Munvatten är användbart för att döda orala bakterier.
 • Duschkräm anses ett personligt objekt vård.
 • Regelbunden hår borstning är en enkel del av personlig vård.
 • Tamponger och bindor används av kvinnor under de dagar menstruationsperiodema.
 • Hårborttagnings krämer används för att förbättra framträdanden.
 • Många personliga hygien objekt kommer i mindre storlekar som är perfekta för resor.
 • Schampo och balsam är hygienartiklar.
 • Att ta hand om sig själv innehåller öva god personlig hygien.
 • Personlig omvårdnad är viktigt att upprätthålla frisk hud.
 • Personlig omvårdnad ingår att förhindra spridning av bakterier genom att tvätta händerna.
 • Bära deodorant kan bidra till att minska kroppslukt och brukar betraktas som en del av god personlig hygien.