Spela Tetris på din BlackBerry Playbook

October 14

Tetris är ett av två spel som kommer med den grundläggande svit av appar på din BlackBerry Playbook. Itâ € s tillbaka till framtiden med Tetris, ett klassiskt elektroniskt spel.

Det var faktiskt född i Sovjetunionen 1984. Programmerare Aleksej Pazjitnov uppkallad spelet efter den grekiska numeriska prefix tetra och lagt ett suffix från hans favoritsport, tennis. Och bara för att lägga till mixen, är spelet bitar kallas Tetrominoes.

Spela Tetris på din BlackBerry Playbook

Spelet var en stapelvara i tidiga persondatorer och sedan flyttade till spelautomater som Nintendo Entertainment System. Bara i fall någon därute Hasna € t spelade det, Herea € s grundidé: en slumpmässig sekvens av tetrominoes av olika blocket former faller ner i den vertikala brunn.

Din uppgift är att manipulera blocken genom att flytta dem från sida till sida eller rotera dem i steg om 90 grader så att du till slut fylla en rad helt över skärmen.

Varje gång en rad fylls, försvinner den och alla blocket fångade ovanför linjen droppar ner en eller flera rader. Att spela är relativt lätt i början, och sedan blocken kommer snabbare och raderna bygga upp från botten, och sedan rummet börjar snurra och svett bryter ut på din panna. . .

Den version av Tetris på BlackBerry Playbook liknar originalet, förutom att du manipulera blocken genom att knacka och dra på pekskärmen. Och du kan använda ett antal specialverktyg och extra tricks. Du kan också se de närmaste kommande block, vilket är en hel del hjälp om du kan hantera att avleda dina ögon från brunnen under några mikrosekunder.

Spelet innehåller flera skärmar av hjälp, vilket bör få dig förbi öppningssekvensen. Sedan förbereder att förlora timmar av produktivt arbete.