Typer av Lagers

Namnet lager är taget från det tyska ordet Lagern, som betyder "att lagra." De flesta av de massproducerade öl i världen är lageröl, men ett bredare spektrum av stilar finns än vad dessa kommersiella varumärken kan få dig att tro.

 • American Pale Lagers: Även om dessa öl skiljer sig mycket från märke till märke i huvudet på den ovetande konsumenter (tack vare reklamkampanjer), de är, för det mesta, är identiska i smak och styrka (ca 4-5 volymprocent alkohol ). De är ljusa, förekomst av gruvgas, och vattnig, med en delikat sötma och ett komplement (majs eller ris är adjungerad säden blandat med korn) arom och smak (lätta versioner har nästan ingen smak eller doft). Främst törstsläckare, de är utformade för att serveras mycket kallt.
 • Amerikanska Mörka Lagers: Dessa lageröl är skygga versioner av europeiska förebilder. De saknar fyllighet och rika, maltig smak av tyska Mörka Lager stil och har mer bark än bita.
 • Bock Beer: Traditionell Bock Öl är generellt mörka, något stark, och ganska intensivt maltig.
 • Doppelbock: En mörk och farligt läckra maltig brygd av rika kropp och hög alkohol, Doppelbock först bryggs i de italienska alperna av munkarna i klostret St Francis av Paula för näring under hela fasteperioden.
 • Dortmunder Export: Denna ljusa gyllene lager erbjuder maltiness av München Helles och hoppiness en Pilsner, och det är något starkare än båda. Termen export hänvisar till ölets alkoholhalt och kan tillämpas på andra öl stilar också.
 • Eisbock: En anomali i bryggerivärlden, inte Eisbock (is bock) inte komma med sin hela kroppen och hög alkoholhalt naturligt. Genom att utsätta redan fermenterat öl till subfreezing temperaturer kan bryggerier sedan sikten ut de vattenkristaller som bildas i öl. Ölet som är kvar är en mycket mer koncentrerad version av sig själv (7 till 33 procent koncentration).
 • Helles Bock: Denna öl är en blek version av traditionella Bock Beer (Helles betyder blek).
 • Maibock: Maibock är en nick till den månad det är bryggt i (Mai är maj). Dessa blekare, hoppier versioner av Bock Beer är en ganska ny företeelse i jämförelse med andra medlemmar av Bock Beer familjen.
 • Märzenbier / Oktoberfest Beers: Märzenbier är malt framåt, bärnstensfärgad, och mycket lätt att dricka. Det var traditionellt bryggs i mars månad (Marz) i slutet av bryggsäsongen, som lagras i grottor under sommaren, och serveras i höst mitt skörd firandet. Märzenbier blev slutligen den officiella öl Oktoberfest.
 • Munich Dunkel: Denna klassiska bruna lager i München utvecklades som en mörkare, maltier motsvarighet till München Helles.
 • München Helles: En blek (Helles betyder blek) lager, är München Helles maltig-söt och ren i gommen.
 • Pilsner (även stavat Pils, Pilsener och i Tjeckien, Plzensky): Pilsner är den autentiska öl från Tjeckien att många amerikanska märkes öl strävar efter att vara: en aromatisk, subtilt maltig, skarpa och uppfriskande bitter (hoppy ) lageröl.

  Rauchbier (Rököl): Den Rauchbier kan variera från en vänlig lägereld liknande rökighet till en intensiv och bitter bitter. Det är definitivt en förvärvade smak.
 • Schwarzbier: The Schwarzbier är en regional specialitet öl från norra Bayern. Det tros vara en variant av München Dunkel stil men mörkare och torrare (mindre söt) i gommen. Vissa människor likna Schwarzbier till en svart Pilsner.
 • Wien Lager: Wien Lager är maltig, bärnstensfärgad, medelfyllig kusin Märzenbier. Wien Lager är faktiskt mer riklig och synlig i Mexiko än sitt hemland Österrike, på grund av kejsaren Maximilian styre där tillbaka på 1800-talet.

  Typer av Lagers

Relaterade artiklar