Vad är Low-Fat Broccolisoppa?

February 24

Mager broccoli soppa är en krämig lågt kaloriinnehåll, låg fetthalt skålen där huvudingrediensen är mosad broccoli. Andra grönsaker, såsom morötter, lök och selleri kan inkluderas för att förbättra skålen smak och ger tillsatta näringsämnen. Traditionella broccoli soppa recept, som ofta både hög i kalorier och fett, kan anpassas till fettsnåla versioner genom att ersätta liknande låga kalorier livsmedel och ge smak med buljong istället för smör.

Broccoli soppa är en tung, grädde baserade maträtt som vanligtvis kräver användning av tunga vispgrädde som bas. Denna ingrediens, som lånar ut den krämig konsistens till soppan samt dess varma, hjärtligt, och balansera smak, innehåller så mycket som 800 kalorier per 8 uns cup (226,8 g). Ytterligare ingredienser kan inkludera hackad broccoli, morötter, lök, kycklingbuljong, ost och smör.

En fettsnål broccoli soppa kan fortfarande vara mjölkbaserade samtidigt sänka kaloriintaget av traditionell broccoli soppa. Den primära beståndsdelen av tunga vispgrädde kan avlägsnas och ersättas med en halv och halv substitut, eller mager mjölk. Vid användning av reducerad fetthalt som grunden för denna typ av förrätt, är det oftast rekommenderas att tjockna basen med en kombination av lika delar smält smör och mjöl. Dessa bör läggas till aktie potten först och blandas tills tjock. Mjölken kan därefter tillsättas långsamt, under ständig omrörning för att se alla artiklar smälter samman utan att bilda klumpar.

Ytterligare kalorier kan avlägsnas från denna fettsnål broccoli soppa version genom att handla med smör, mjöl och mjölk för alternativa förtjockningsmedel. Flera teskedar majsstärkelse läggas till fettfri kondenserad mjölk kan uppnå en liknande konsistens. Smaken kan vara något förändrad från de mer vanligt mjölkbaserade versioner, även om detta ofta kan förbättras genom att tillsätta en kyckling buljong kub till sjud buljongen.

Lök, morötter, selleri och purjolök kan ingå i en fettsnål broccoli soppa recept för att ge smak till måltiden. Grönsakerna huggas först, och sedan pureed till en något liten, men inte mosig, konsistens. Vissa kockar föredrar att hacka och lägg alla grönsaker, inklusive broccoli, till soppan först att låta dem möra. Den färdiga broccoli soppa placeras sedan i en mixer och mosade tills fint före servering omedelbart.

Många traditionella recept inkluderar även ost att skapa broccoli cheddar soppa. Denna smakrika tillägg är hög i både kalorier och fett, vilket gör att elimineras för de flesta fettsnåla broccoli soppa recept. De som älskar smaken av denna livsmedelspost ofta lägga till den tillbaka till sina anpassade recept genom att köpa en låg fetthalt eller fettfri ost i stället, eller genom att använda den som en garnerad toppning enbart och inte inklusive den i mjölken basen.

  • Magra grönsaker som selleri kan lägga bulk och textur till en broccoli soppa.
  • Vissa kockar lägger blomkål och andra färska grönsaker när du gör broccoli soppa.
  • Broccoli soppa kan göras antingen med en kyckling eller grönsaksbuljong.
  • Broccolin i en broccoli soppa är mosad.
  • Som ett första steg, köpa färsk, ljust grön broccoli med små, oöppnade buketter.