Vad är en antipasto diskens?

February 6

En antipasto diskens är en spridning av lätta, oftast salta plockmat som serveras som förrätt innan huvud förrätter serveras. Dessa livsmedel är tänkt att uppmuntra en avslappnad, vänlig atmosfär innan entrée anländer. Av denna anledning bör antipasto skivorna aldrig innehålla tunga eller varm mat, eftersom de kan göra gästerna känner sig trött och full. Antipasto skivorna är traditionella i italienska hem; ordet betyder även "före måltiden" på italienska.

Även mycket enkla italienska antipastos innehålla en mängd olika livsmedel. Alla traditionella antipasto diskens inkluderar kallskuret som salami och kryddiga korvar. Marinerade grönsaker, såsom kronärtskockshjärtan, salta oliver och söta eller kryddiga pickles, komplettera smaker av kött. Färska, mjuka ostar som mozzarella, fetaost eller getost sprids lätt över kraftiga, bärande kex. Målet med en antipasto diskens är att låta gästerna att kombinera smaker och uppleva olika kombinationer av livsmedel.

Kockar som är intresserade av en mer avancerad antipasto diskens kan tjäna skaldjur, små skålar av mandel, hummus och en matris med pitabröd bröd eller ens melon bollar. De enda riktiga regler för en antipasto diskens är att den bör innehålla endast kall mat och att smakerna bestå av traditionell italiensk mat. Dessa regler gör att skapa en antipasto diskens enklare, speciellt för nybörjare.

När man överväger vilka typer av livsmedel bör gå på någon antipasto diskens, bör hem kockar tänka på när och där det kommer att serveras. Intima sammankomster kan kalla för en liten men dyr tallrik full av kall räkor, rökt lax, rustika bröd och brie. En underdimensionerad grupp ger en värd eller värdinna en chans att förstöra sina gäster, även på en budget. Större grupper kan kräva fler, mindre dyra livsmedel såsom pepperoni, provoloneost och salta gröna oliver. Gästerna kan fortfarande njuta blanda och matcha smaker, och kocken kan använda resten av budgeten för entrée.

Värdar och värdinnor bör också överväga resten av måltiden när lappteknik tillsammans sina aptitretare. Till exempel, är det bättre för värden eller värdinnan att inte tjäna en räka antipasto om entrée är tung på räkor. Om bakverket innehåller salt getost, bör värd eller värdinna tjäna en mängd av mild ost före måltiden.

Antipastos - och italiensk matlagning i allmänhet - är om variation och kompletterande smaker. En framgångsrik antipasto diskens bör inte fylla magen men stimulerar aptiten och att gästerna vill ha mer. Platta bör främja både hunger och konversation.

  • En antipasto diskens avnjuts innan en huvudrätt.
  • Hummus kan göra ett bra komplement till en antipasto tallrik.
  • En insalata caprese som har färsk basilika, saftiga tomater och olivolja är en vanlig italiensk antipasti.
  • Klassiska antipasto diskens inklusive skivad prosciutto och salami tillsammans med oliver och diverse sorter av ost.
  • Diners njuta av en antipasto diskens.
  • En skål med bocconcini, små bollar av färsk mozzarella, kan ingå som en del av en antipasto tallrik.
  • Get ost, som ofta ingår i antipasto skivorna.
  • Tomat och peppar bruschetta, som ibland serveras med en antipasto diskens.