Vilka är de olika typerna av menstruationscykeln Problem?

October 7

Menstruationscykeln problem kan vara mycket besvärande. Under en cykel, är det i allmänhet vanligt att uppleva en bred variation av talrika menstruella symptom. Till exempel, en del kvinnor upplever smärta, huvudvärk och humörsvängningar före och under en menstruationscykel. Även om sådana symtom brukar anses normalt, ibland kan de bli mycket problematiskt att kvinnorna varaktiga dem. Vad definieras som en menstruations problemet kommer utan tvekan att vara olika för varje kvinna.

Smärta kan definieras som en av de största menstruationscykeln problem. Menstruations smärta är vanligtvis en av de vanligaste menstruella symptom. Smärtan kan bli onormalt när det är så allvarlig att en kvinnor inte kan slutföra sina dagliga aktiviteter. Ibland kan en kvinna drabbas av smärta som är så intensiv att hon kan tvingas att ta till sängen tills smärtan är ännu måttligt lättad. Ofta när mensvärk är svår, kan kvinnorna få andra befintliga reproduktiva problem såsom cystor eller myom.

Överdriven menstruationsblödning och menstruations uppblåsthet är andra vanliga menstruationscykeln problem. Vissa kvinnor har mycket korta och lätta menstruationscykler. Å andra sidan, kan menstruationscykler också vara mycket lång med kraftig blödning. Att förlora en betydande mängd blod i en kort tid kan leda till andra hälsoproblem, såsom trötthet och svaghet. Uppblåsthet kan också bli besvär under just den tiden på månaden. Det största problemet som orsakas av uppblåsthet är en dilatation av buken, möjligen till den punkt där kläder som lätt passar före inträdet av cykeln kan misslyckas med att efteråt.

Många kvinnor lider av en onormal menstruationscykel. I de flesta fall kommer en kvinna ha en cykel per månad. Vissa kvinnor kan ha en cykel varannan månad eller ännu mer sällan. I sällsynta fall kan en individ ha mer än en cykel per månad. Menstruationscykelproblem som dessa är i allmänhet tecken på att det finns någon typ av problem och kan vara en orsak för vidare utvärdering.

Det är i allmänhet en god idé att boka en tid och har ett komplett sjukvård undersökning för någon typ av oregelbunden menstruation. En gynekolog är oftast läkaren val att analysera menstruationscykeln problem. Gynekologer är utbildade för att specialisera sig på sjukdomar och tillstånd som påverkar den kvinnliga reproduktiva systemet. I många fall, menstruationscykeln problem är godartad eller inte ett tecken på en allvarlig bakomliggande sjukdom. I händelse av att det finns en allvarlig orsak till sådana problem, är en gynekolog tränad att korrekt diagnostisera problemet och råda en behandlingsplan för patienten.

  • Ett diagram av det kvinnliga reproduktiva systemet.
  • En kvinna med oregelbunden menstruation bör se henne gynekolog.
  • Uppblåsthet kan vara en menstruationscykel problem.
  • Hormonella förändringar kan orsaka biverkningar under menstruationen.
  • Gynekologer är fullt kvalificerade läkare som är specialiserade på kvinnors reproduktiva systemet hälsa.
  • Svår menstruationscykeln smärtor kan ibland orsakas av myom.
  • Även om de flesta kvinnor upplever en menstruationscykel på ca 28 dagar, kan vissa kvinnor upplever en mycket onormal menstruationscykel.
  • En gynekolog är oftast den bästa specialisten för patienter som upplever onormala menstruationscykler.