Hur väljer jag det bästa Cello?

January 26

Kvaliteten på din nya eller begagnade cello kan ha en betydande inverkan på ditt spelande, så fattiga cello aldrig kommer att producera ett bra ljud. De bästa cello kommer från igenkännliga namn märken, inte spräckt eller skev, och har en relativt tunn jämn slät lack. Veden ska ha omfattande flammande, ett horisontellt band som indikerar hög kvalitet trä, samt en tät säd i centrum. Leta efter instrument med riktiga ebenholts fingerboards, inläggningar purfling nära toppen av instrumentet, och en relativt platt båge. När spelas, kommer den bästa cello ger bra volym, samt en rik, fyllig ljud.

En billig cello kan vara frestande, men de flesta billiga instrument har inte kvalitet material och konstruktion som behövs för att producera en bra ljud. De kan vara tyst, nasal, eller thready klingande, och elever som använder dessa undermåliga instrument måste kämpa med sina verktyg för att producera bra musik. Även en kvalitets cello som har hanterats dåligt kan orsaka problem, eftersom dess tonen förändras från dag till dag. Undvik fynda och välj en cello som gör det lättare att producera vacker musik.

Cello från kända namn märken är det bästa alternativet i stället för generikatillverkare, men lita inte för mycket på märkningen, eftersom vissa äldre cello kan avsiktligt eller oavsiktligt mislabeled. En cello som har sett några användningen kommer att kosta mindre än en helt ny, och oftast har en mer mogen röst, men du bör undvika instrument med synlig sprickbildning, särskilt längs revbenen eller hals. Skadade instrument krympa och svälla i förhållande till vädret, och kan ändra sitt sound oväntat.

Den bästa cello kommer att ha en smidig lager av rika lack som inte är för tjock, eftersom belastning lack faktiskt kan dämpa ljudet av instrumentet. Under lack, bör den ha en horisontell stång av kontrasterande mörkt och ljust trä, som kallas lågan eller flammande. I instrument tillverkade av mycket hög kvalitet trä, detta bar starkt uttalad, med en skimrande lyster som gör att färgerna att skifta eftersom instrumentet flyttas. Vissa billiga cellos har artificiellt producerade lågor, men dessa saknar skiftande kvalitet äkta varan.

En bra cello är gjord av trä med en stram korn mot mitten av instrumentet och under bron och grepp och en lösare säd mot kanterna. Greppbrädan sig bör vara mycket nära finkornig ebenholts, inte en lösare finkornig trä med färg appliceras. Dekorationen, eller purfling, runt de bästa och rygg kanter cello bör inläggningar stället målade, eftersom detta håller instrumentet spricker om misstag slog. Bågen tvärs instrumentet bör vara en låg båge som ger en fyllig ljud, snarare än en hög båge, vilket kan orsaka cellon att ljuda nasal.

Du borde be att spela något instrument som du funderar på att köpa. Den bästa cello för de flesta behov kommer att vara ganska högt och kan konkurrera med andra instrument. Det bör också ha en söt, även tonen med bra djup. Undvik slöa eller gäll klingande instrument, och inte anta att cello förbättras med tiden, om det inte låter bra i början.

  • Den bästa cello kommer att ha en smidig lager av rika lack som inte är alltför tjock.
  • En cello som har sett några användningen kommer att kosta mindre än en helt ny.