Vad är Canine myasthenia gravis?

October 13

Canine myasthenia gravis är en sällsynt sjukdom som angriper motoriska nerver av hundar. Det orsakar svaghet i musklerna, men det lämnar de sensoriska nerverna oskadade. Canine myasthenia gravis är specifikt orsakas av en brist på vissa receptorer, acetylkolinreceptorer, som vanligtvis finns där nervändarna gå med cellerna i musklerna.

För att förstå hund myasthenia gravis, är det viktigt att veta hur en hunds nervsystem och muskelsystemet fungerar och hur de är anslutna. Processen börjar när hunden beslutar att han vill flytta. I en frisk hund, nervändarna släppa en signalsubstans, acetylkolin. Signalsubstansen - acetylkolin - bär sedan nervimpuls till acetylkolinreceptorer som reagerar på lämpligt sätt och skickar nervimpuls vidare till hjärnan och musklerna. Därför flyttas hunden.

Med hund myasthenia gravis, finns det en minskning av antalet eller ibland funktionen av acetylkolinreceptorer. Detta gör musklerna i hundens svaga, särskilt i bakdelen. Till exempel kan han få problem står upp när han har fastställer. Han kan också svänga eller ragla när han går. Canine myasthenia gravis är värre när hunden har idkat lätt motion.

Även hund myasthenia gravis oftast drabbar benen, det finns också flera andra typer. Till exempel den fokal typ av hund myastenia gravis påverkar endast de muskler som tillåter hunden att svälja. Följaktligen, om han påverkas av bränn formen, kommer hunden inte att kunna svälja fast föda. Detta kan leda till en svullen matstrupe och så småningom en form av lunginflammation. Andra typer inkluderar en medfödd form som endast påverkar Jack Russell terrier, Springer Spaniel, och Smooth foxterrier och en förvärvad form som är vanligast i Golden Retrievers, schäfrar, taxar, labrador retriever, och skotska terrier.

Canine myasthenia gravis diagnostiseras efter hunden har en neurologisk undersökning på hans veterinär kontor. Det finns flera olika tester som kan genomföras för att kontrollera sjukdomen. I ett test, är hunden injiceras med edrofonium klorid. Läkemedlet förhindrar det enzym som bryter ned acetylkolin. Som ett resultat, det finns högre koncentrationer av acetylkolin vid acetylkolinreceptorer. Om hunden visar att han har ökat sin muskelstyrka efter att ha fått drogen, då han har testat positivt för hund myasthenia gravis.

Lyckligtvis finns det behandlingsplaner för hund myasthenia gravis. Sjukdomen i sig behandlas genom att ge hunden läkemedel som höjer koncentrationen av acetylkolin vid receptorerna, ungefär som det diagnostiska testet som nämnts ovan. Drogerna kommer vända muskelsvaghet och är oftast injiceras i hunden. Dock kommer en veterinär sannolikt vill övervaka hunden och hans framsteg tills förbättring ses.

  • Bränn typ av hund myasthenia gravis kommer att förhindra en hund från att svälja fast föda.
  • Canine myasthenia gravis måste diagnostiseras av en veterinär, som sannolikt kommer att övervaka hunden tills den visar förbättring.
  • Canine myasthenia gravis vanligen drabbar Golden retriever.
  • Hundarnas myasthenia gravis kan orsaka svaghet i en hunds muskler.