Vad är Speed ​​Reading?

February 26

Läsning engagerar ögon, öron, mun och hjärna. Snabbläsning engagerar dessa sinnen ännu mer än normal läsning eftersom du använder dina sinnen och hjärnkapacitet ännu mer effektivt. I följande avsnitt vad som händer i dina ögon, öron, mun och hjärna när du snabbt läsa.

Snabbläsning är att se

Det första steget i att läsa något är att se orden. Men hur ser du ord på sidan när du läser? Före 1920-talet, trodde forskarna att folk läser ett ord i taget. För att läsa, de trodde, att du flyttat dina ögon vänster till höger över sidan, med i ett ord efter den andra. Enligt denna teori, snabba läsare fanns människor som kunde identifiera och känna igen ord snabbare.

Men alla utom börjar läsarna har möjlighet att se och läsa mer än ett ord i taget. När du flyttar ögonen över sidan, hoppar du framåt i anfall och startar, tar i från en till fem ord i taget i snabba blickar. Snabbläsning bygger på dessa snabba blickar:

  • Du läser flera ord i en enda blick om du € re möter ord du donâ € t vet eller havenâ € t läst innan.
  • Du utöka din vision så att du kan läsa och förstå många ord i en enda blick.
  • Du utöka din vision att läsa vertikalt och horisontellt på sidan. Förutom att ta in fler än ett ord på en textrad, hastighets läsare kan också, i en enda blick, läsa och förstå ord på två eller tre olika linjer .

Snabbläsning är tyst läsning

När du läser, talar du ord till dig själv (högt eller i huvudet) eftersom du lärde sig läsa med ljudet-det-ut-metoden. I skolan lärde din lärare att du alltid kan läsa ett ord genom att ljuda ut bokstäverna och bokstavskombinationer, och han hade rätt. Att kunna sondera ord är en nödvändig färdighet för början läsare.

Problemet med ljudet-det-out inställning till läsning är att det saktar ner dig. Du läser inte i den hastighet du tror, ​​utan snarare på den hastighet du pratar. Klingande ut är bra för början läsare, men någon gång måste man avstå ljud om du vill vara en hastighet läsare. Att säga orden, även om du bara viskar dem innanför ramarna för din skalle, tar tid.

I hastighets behandlingen terminologi, säger och höra ord som du läser dem kallas vocalizing. Kom ihåg att

  • Vocalizing är en återgång till din utbildning tidigt läsning; du måste överge det är en hastighets läsare.
  • Utbildning själv att inte artikulera när du läser är en av de viktigaste hastighets läsa färdigheter du kan förvärva.

Snabbläsning är begripa

Syftet med läsning är att förstå vad du läser. Hur väl du förstå vad du läser bestäms av din läshastighet, bredden av ditt ordförråd och din grad av förtrogenhet med ämnet.

Snabbläsning faktiskt ökar läsförståelse. Eftersom du läsa flera ord i en tid då du snabbt läsa, kan du plocka upp innebörden av ord i sammanhanget. Snabbläsning har också en snöbollseffekt på storleken på ditt ordförråd och allmänna kunskaper, vilket ökar din läshastighet.

Snabbläsning koncentrerar

All läsning kräver koncentration, om så bara för ett ögonblick. Hastighet läsning kräver dock ihållande, kraftfull koncentration eftersom när du snabbt läsa, gör du många saker på en gång. För att snabba läsa bra, måste du se och läsa orden på sidan, vara uppmärksamma på författarens viktigaste idéerna, tycker tillsammans med författaren och upptäcka hur hon presenterar materialet så att du kan sätta fingret på de viktigaste idéerna, och läs mer perspektiv att skilja detaljerna från tyngre grejer. Du måste veta när man ska skumma, när man ska läsa snabbt, och när att sakta ner för att få ut kärnan i det.