Kan jag ändra min egen tändkablarna och distributör Cap?

July 22

Det är mycket lätt att ändra fördelarlocket och tändkablarna. Praktiskt taget vem som helst kan göra det, och det enda verktyg som krävs är en Phillips skruvmejsel. Vita etiketter eller brev, kanske en märkpenna och tejp också komma till hands. Utföra underhållet när motorn är kall för att undvika att bränna sig på heta komponenter.

Om du inte är bekant med vad dessa delar av din bil ser ut, oroa dig inte. En lokal delar butiken bara behöver bilens år och modell för att hitta de delar du behöver. Du kan också beställa dem på nätet. Om du gör beställning online, kommer du att ha möjlighet att titta på en bild av delarna innan du beställer. Du kanske vill skriva ut en bild av delarna och jämför med den i bilen för att se till att det är den korrekta delen.

Så länge du är utbyte av delar, bör du också byta ut rotorn inuti distributören. Rotorn, som liknar en miniatyr vindflöjel, blir synlig när du tar bort fördelarlocket. Det drar helt enkelt upp eller stänga en stam. Inga verktyg behövs. Den nya rotorn pressar på samma sätt, och den delen är billig. Rotorn snurrar en metall arm inne i locket som kan bli urkärnade och slitna.

När du köper delarna för att ersätta dina tändkablarna och fördelarlock, ta en närmare titt på de befintliga tändstift i bilen. Varje tändkabeln ansluts till fördelarlocket på en viss plats på locket. Den enda kritiska regel att följa är att denna ordning upprätthållas.

Bränderna motor i en viss följd, vilket tändkablarna och fördelarlock inrättats för att stödja. De flesta är numrerade för tydlighet. Det säkraste sättet att ändra dessa delar är att skruva loss och ta bort fördelarlocket utan att dra några tändkablarna. Notera hur locket är orienterad. Du kanske vill tejp en anteckning som säger "T" på toppen av locket. Det blir en extra kabel som går till tändspolen. Koppla bort kabeln från locket (lämnar den fäst vid spolen) och tagga det med en "IC." Skruva av locket, lyft av den distributören, och ställ den åt sidan genom att lägga in på motorn.

Den kilformade, "vindflöjel" rotor visas nu, sticker upp från distributören själv. Grip den ordentligt och dra rakt upp, applicera jämnt tryck. Distributörens rotor stammen är något tillplattad på två sidor. Titta inuti ihåliga rotor stammen av den nya delen för att orientera det innan du trycker ner den på att distributören stammen.

Nu installerar nya mössa, noga med att orientera det på samma sätt som den gamla locket. Byt ut alla fyra skruvarna och dra åt ordentligt.

Avlägsna en enda tråd från den gamla locket och från dess tändstift. Om tråden är numrerad, välj motsvarande nummer från din nya kit. Om kablarna inte är numrerade, hitta rätt tråd genom att välja samma längd från din nya kit. Pluggar är olika avstånd från fördelarlocket, vilket gör dem av varierande längder.

Installera den nya kabeln till tändstiftet genom att trycka ner den ordentligt. Du ska känna eller höra en pop eller knäppa. Kör den nya kabeln till den nya fördelarlocket, efter eventuella snäpp guider eller gummifästen som kan hålla trådarna på plats längs vägen. Titta på gamla locket för att vara säker på att du ansluter kabeln till samma plats på den nya locket. Upprepa proceduren för varje tråd. Slutligen, installera din nya tändspole tråd för att ersätta den du taggade tidigare som "IC."

  • En tub med dielektriskt fett, som används för att täta tändstiften.
  • Ändra distributör cap och tändkablarna är en relativt enkel process.
  • Ett tändstift.
  • En distributör distribuerar el till tändstiften och motor.