Vad är pipefitting?

December 8

Pipefitting är ett arbete som innebär installation eller reparation av rör eller rör. Rör är nödvändiga för ett brett spektrum av orsaker. Detta gör pipefitting behövs i olika branscher som avfallshantering, jordbruk och tillverkning.

En klient kan veta att hon behöver för att transportera material från en punkt till en annan, men det betyder inte att hon vet hur det ska göras. Detta kan lämna pipefitter med ansvar att välja vilken typ av rör eller slang som är mest lämpligt. Rör kan tillverkas från en mängd olika material, inklusive plast, koppar, kolstål, och lera.

En av de främsta faktorerna som påverkar pipefitterâ € s val av rör eller slang är ofta det material som transporteras. Olika ämnen, såsom vatten och gas, har olika behov. Hans val kan också påverkas av bransch eller statliga normer. I vissa fall kan miljölagar eller byggnormer diktera att en viss typ och storlek på slang eller ett rör ska användas eller inte får användas. Normalt måste pipefitter vara medveten om regler och föreskrifter som är relevanta för den typ av pipefitting jobb han tar.

Den pipefitter ofta kvar att använda sin expertis för att avgöra det bästa sättet att gå, eller passform, bitar av rör eller slang tillsammans. Det finns ett brett utbud av alternativ, inklusive armbågar, tees, och förminsknings. Många kunder är borta om vilka typer av anslutningar är bäst för effektivt flöde. Inte alla typer av rör kan sammanfogas på samma sätt.

När ett rörsystem sätts upp bör pipefitterâ € s telefonnummer inte kasseras. Rör brast. Rör läcka. En pipefitter kan användas för reparationer som sannolikt kommer att krävas någon gång. Han kan också kallas för det fall genombrott avslöjar att en vissa material är hälsorisker och en klient vill ha dem ersättas.

Pipefitting innebär yrkesrisker ibland, särskilt i fall av reparation och utbyte. Rör används ofta för att transportera material som är giftiga eller utgöra hot mot människors hälsa. Detta är ett annat område där pipefitter kan behöva tillämpa sin expertis för säkerheten för sig själv och andra.

Pipefitting är en global handel. Eftersom det är så viktigt att så många industrier, är pipefitting arbete i nästan alla länder. Standarder och tekniker kan variera. Pipefitters i mer utvecklade länder brukar kunna erbjuda sina kunder fler alternativ och mer sofistikerade system.

  • Pipefitters eller steamfitters, är ansvarig för att installera rörsystem.
  • Till skillnad från en rörmokare, kan en pipefitter fabricera rör, samt installera och underhålla dem.
  • Rör ofta gjorda av metaller som koppar och kolstål.