Förhindra Moth infestationer

July 2

Har du någonsin haft en mal angrepp innan? En minut finns det ingenting där, och nästa verkar det som dina Mattor, och även kläder kryper med dem. Medan det finns väldigt lite som du kan göra när det redan finns ett angrepp av dessa otäcka critters, hindrar dem är något annat. Förhindra moth angrepp är oftast en enkel sak att förbereda dig själv och ditt hem, för eventuella intrång av dessa buggar. Här är några enkla steg som du kan göra för att bli bättre förberedda på att förebygga moth angrepp av dina matta, hem, och kläder.

  • Utbildning. En av de allra första saker som du bör göra för att förhindra en mal angrepp är att utbilda dig själv om vad man faktiskt ser ut. Genom att bli bekant med utseendet på moth larver, och de tecken som du kan ha larver, kommer du att kunna agera tillräckligt tidigt för att förhindra att dessa insekter från att få fotfäste i ditt hem. Tecken på att du kan ha moth larver i ditt hem inkluderar oförklarade hål i din mattor och kläder, samt silkeslen duk som visas i mörkare områden som garderober. Moth larver själva faktiskt ser ut som en stor wriggly risgryn, ungefär som tums maskar.
  • Renlighet. Rengöring spelar en stor roll i inte bara att bli av med en tidig moth angrepp, men i också förhindra en mal angrepp från ens händer i första hand. När du först ser en indikation på en potentiell angrepp, rengör området med varmt tvålvatten när och var du kan. För några mattangrepp, om det enda som du verkligen kan göra är att dammsuga din matta på en regelbunden månatlig basis. Efter varje dammsugning kastar använda påsar direkt.
  • Korrekt lagra material. Om du kommer att lagra tyg material, se till att du skyddar dem genom att lagra dem rätt. Detta innebär att du noggrant bör rengöra någon trasa innan du lagrar det iväg för att se till att de är fria från alla ägg eller larver. Vid lagring av tyg poster, se till att du också lagra några ceder marker samt eftersom lukten av ceder är naturligtvis avvisande till nattfjärilar. Om du inte lagrar tyg poster i långtidsförvaring, sedan sprida några ceder marker runt dina garderober, och i de mörkare områden i ditt hem, för att hjälpa till att förhindra eventuella angrepp inträffar.