Vad är Halal Ice Cream?

July 24

Halal glass är glass som uppfyller vissa normer som främjas av islamiska dietlagar. Även om många sorter av glass är halal, vissa inte, och detta leder muslimer till omfattande samtal om vilka typer av glass är halal. Den allmänna termen "halal" eller "lag" avser en bred uppsättning regler för muslimer som innehåller de lite stränga kostkrav. Således livsmedel som glass som kanske inte i överensstämmelse med dessa regler är inte "halal".

En fråga med att göra halal Glass är att vaniljextrakt som används för att behandla många smaker av glass är inte alltid som halal. Detta beror på att metoderna för utvinning för detta element kan omfatta användning av alkohol. Vanilj och andra liknande smaker av glass kanske inte halal av detta skäl.

En annan fråga med halal glass gäller användningen av nötkreatur tillväxthormoner hos kor. I vissa muslimska samhällen, det finns kontrovers och debatt om huruvida dessa poster i fodret kor gör de resulterande animaliska produkter som inte överensstämmer med halal standarder. Denna fråga har inte varit allmänt löst, och fortsätter att få uppmärksamhet från dem som letar efter tydliga beteckningar på halal produkter.

Användningen av ytterligare animaliska produkter kan också störa utseendet av en glassprodukt som halal. Till exempel, ytterligare fett tillsatts i livsmedlet kan äventyra halal beteckning, även om detta inte görs vanligtvis. En mer frekvent fråga med tillsatta animaliska produkter är användningen av gelatin i glass och andra mejeriprodukter. Medan vissa experter tror att olika typer av gelatin diskvalificera ibland glassprodukter för halal efterlevnad, andra tycker att de vanligaste gelatin produkter är fortfarande halal så länge de inte kommer från svin, eftersom fläsk är ett livsmedel allmänt anses kränka halal standarder .

Många muslimer har förvirring över exakt vad som utgör halal glass. Vissa experter har uppmanat den genomsnittliga halal shopper att använda guiden av kosher beteckningar, där livsmedel som räknas som kosher är också sannolikt att kvalificera sig som halal. Andra rekommenderar att endast grundläggande sunt förnuft försiktighetsåtgärder undvika icke-halal produkter, och inte behöva oroa gråzoner av dietlagar. De som vill konsumera bara halal livsmedel kan få ytterligare vägledning från experter i sina lokala samhällen, eller mer information från olika glasstillverkarna om exakt vad som händer i deras produkter.

  • I en allmän mening, "halal" betyder "lagligt" på arabiska, och hänvisar till något tillåtet enligt reglerna för islam.
  • Halal glass måste beredas i enlighet med islamisk lag.
  • Halal marknader säljer ett brett utbud av halal livsmedel och produkter, inklusive halal glass.