Vad är en Gizzard Shad?

November 14

En muskelmage Shad är en liten fisk som mäter upp till 16 inches (41 cm) i genomsnitt och väger upp till 3,5 pounds (1,5 kg). Tillhör sill familjen, är muskelmage Shad blå, silver och grått med en vit undersida. Denna art består av stimfisk med tunna, fina fjäll och små, tandlösa munnar. Den muskelmage Shad är en sötvattensfisk, som vanligtvis finns i medium till djupa floder, dammar och naturliga sjöar.

Större vuxna grupper av muskelmage Shad ibland hittas i vatten med lite salt innehåll, t.ex. flodmynningar och flodmynningar. Denna art kan tolerera stilla, trög eller snabbt strömmande vatten och tål höga halter av föroreningar. Gizzard shad finns ofta i översvämnings pooler. Den muskelmage shad ofta trivs i vatten där andra arter som inte lätt kan överleva, eller där föroreningar i vattnet hämmar avel.

Den muskelmage Shad äter främst alger, insektslarver och mikroskopiska organismer. Köttet av muskelmagen shad har ett oattraktivt konsistens och stark smak, liksom många ben, så det är inte särskilt populär som en näringskälla för människor. Det är oftast fångas för att användas som bete för större, rovfiskar som bas. Klassas som en grovfoder mat, är muskelmage shad lager av kommersiella fiskodlingar som levande byte för större insjöfisk.

Denna härdiga lilla fisk är ofta känsliga för minusgrader. Om livsmiljö är inte tillräckligt djup, muskelmage Shad utsätts för mycket låga temperaturer för nära ytan ofta dör. Medan extrem kyla kan snabbt och drastiskt minska antalet av dessa fiskar i en viss vattenförekomst, det tar bara ett litet antal överlevande fisk att återbefolka området, eftersom de föder prolifically. Detta är vanliga i områden där temperaturen släpp regelbundet under frys under långa perioder under vintern. Under våren, när vattentemperaturerna börjar stiga, är ett stort antal unga produceras, snabbt öka antalet och göra upp för de fiskar som förlorats under vintern.

Under avel, honor mata ett stort antal ägg i mitten av ett stim, där de kan befruktas av hanarna. Den muskelmage Shad tar inte en partner; äggen istället befruktas av några slump hanar i gruppen. Äggen av denna art är klibbiga, och hålla fast vid nästan alla underlag.